Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skåne missar finalen i årets TV-pucken

"Har säkert skadat många - men är en nallebjörn"
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Smittspridningen ökar i Skåne och nya restriktioner infördes under tisdagen.

Därför missar Skåne finalspelet av TV-pucken som hålls till helgen.

– Först och främst känner jag med laget och alla ledare i det här läget, säger tävlingschefen Olof Östblom i ett pressmeddelande.

Till helgen skulle Skånes flicklag ha rest till Umeå och där gjort upp med sju andra lag om den åtråvärda titeln som mästare i TV-pucken. Så blir det inte.

På tisdagens presenterade Region Skåne skärpta restriktioner som ska gälla de kommande tre veckorna. Detta på grund av den ökande coronasmittspridningen.

Bland annat uppmanas skåningar att inte umgås med andra än de bor med.

– Nu behöver vi dra i nödbromsen för att bryta den här utvecklingen. Det är på allvar nu, sa smittskyddsläkaren Eva Melander på en presskonferens. 

Tar inte in ersättare

Skånes Ishockeyförbund och Svenska Ishockeyförbundet har av den anledningen bestämt att det inte blir något spel i TV-pucken.

– Först och främst känner jag med laget och alla ledare i det här läget. Med det sagt har jag också stor respekt för de nya restriktioner som presenterades i går och baserat på restriktionerna har vi tillsammans fattat det här beslutet i samråd med smittskyddet i Skåne. Ur ett smittskyddshänseende ser vi inte att det är möjligt att ta in ett annat lag med så kort varsel inpå turneringen så nu ser vi över hur vi löser spelschemat på bästa sätt, säger tävlingschefen Olof Östblom.

Kallas ”världens bästa 15-åring” – här tränar han med HV71