Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skandaltränarens ersättare är hittad

Duane Smith, som fick sparken från Kalmar HC efter rasistiska tweets. Foto: CLAUS MEYER / MEYQCARDS

Kanadensaren Duane Smith hann inte ens påbörja sin tränaranställning innan han publicerade grovt rasistiskt innehåll på Twitter.

Nu är hans ersättare funnen. 

– Det ska bli väldigt roligt att få vara med på resan att etablera laget, säger Lenny Eriksson till Barometern.

I början av juni sparkade Kalmar HC sin nyanställde tränare, kanadensaren Duane Smith. Detta efter att han vid flera tillfällen uttryckt sig både rasistiskt och islamofobiskt på Twitter. Smith hade då varit i klubben i två veckor, men hann inte ens genomföra sin första träning med laget innan hans förehavanden på sociala medier uppdagades. 

Ersättare klar

Nu meddelar klubben att ersättaren till Smith är funnen. Det blir Lenny Eriksson som tar över Kalmar HC – efter två säsonger i norska Sparta Sarpsborg och senast i Arboga, blir det alltså en flytt till den småländska kusten för Eriksson. 

– Det ska bli väldigt roligt att få vara med på resan att etablera laget och jag ser oerhört mycket fram emot det. Att vara en del av en förening som vill framåt och uppåt. Det ger energi och gör att det är roligt att gå till jobbet, säger Eriksson till Barometern. 

– Jag tror att det har mycket med att man aldrig blir fullärd, att man som tränare förstår att ishockey är en färskvara. Så länge man inte är proppmätt, tror att man är bäst och tycker att allt var bättre förr så har man alltid något att lära.

Meriterad tränare

Eriksson har tidigare även tränat seriekonkurrenten Nybro i ett par omgångar, likaså har han ansvarat för BIK Karlskoga, IK Oskarshamn och Tingsryds AIF.

Om rivaliteten med Nybro säger han följande:

– Jag tog över Oskarshamn mitt under säsongen ett år (2009-2010) och hamnade då i samma kvalserie till slut. Och naturligtvis var Nybro borta första matchen. Så jag har redan gjort den resan tidigare också, säger Lenny Eriksson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!