Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skadeproblemen fortsätter för Rögle

Storbråk efter slutsignalen när Växjö slog Rögle
Craig Schira blir borta från spel i en månad, meddelar Rögle under fredagen.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Rögle får repa nytt mod efter förlusten mot Växjö.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ett tungt besked för Rögle kom under fredagseftermiddagen. 

Stjärnbacken Eric Gelinas blir borta en månad på grund av en underkroppsskada.

Det meddelar Rögle på sin hemsida. 

Under gårdagskvällen tog Rögle emot Växjö Lakers hemma i Catena Arena i den sista matchen före juluppehållet i SHL. Det var hemmalaget som började bäst och som också tog ledningen genom Kodie Curran. 

Det var dock gästerna från Småland som gick segrande ut ur striden – Martin Lindberg kvitterade och målet godkändes senare efter videogranskning innan Brendan Shinnimin på egen hand kunde göra 1–2. Det blev också slutresultatet trots en massiv Rögleforcering i slutet.

Skadedrabbad trupp

Till matchen mot Växjö hade Rögle sju man på frånvarolistan – Nils Höglander och Dominik Bokk ska spela JVM, samtidigt som Craig Schira, Nick Sörensen, Daniel Zaar och Mattias Sjögren samtliga är skadade.

Nu meddelar klubben att Eric Gelinas blir borta en månad från isen på grund av en underkroppsskada.

Men inget ont som inte för något gott med sig – Rögle låter meddela att backen Samuel Johannesson har skrivit på sitt första A–kontrakt och att Erik Andersson förlänger sitt nuvarande kontrakt med ytterligare ett år.

Johannesson om kontraktet:

– Det har varit en dröm sedan man kom hit. Målet med den här säsongen har varit att få ett kontrakt och det känns väldigt bra att kunna fortsätta spela för Rögle, säger Samuel Johannesson till Rögles hemsida.