Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Widing om Ledin: ”Det går inte att tysta honom”

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Han hyllar Malmös värvning av Per Ledin, 40 år. 

Och själv ser han inte slutet på sin långa karriär – tvärtom är Rögle prio ett att spela vidare med. 

Men först ett Skånederby där Daniel Widing ska försöka överlista Oscar Alsenfelt igen. 

– Alla målvakter går ner på knä numera så det är bara att skjuta högt, säger forwarden som också hyllar Ted Brithén men menar att spelare under förstakedjan måste kliva fram för att Rögle ska gå långt i slutspel.

Det var otäcka bilder som kablades ut när Daniel Widing blev skuren av en skridsko under matchen mot Djurgården förra veckan. 

Först befarades en handledsskada men forwarden hade tur i oturen och undkom med ett skärsår på underarmen som kunde sys. 

– Jag hade en väldig tur och det har gett mig en boost, konstaterar han. 

– Jag hade kunnat spela vidare i matchen också men doktorerna är lite försiktiga och det är väl bra. Man ska ta det lite lugnt också. 

I matchen efter säkrade Rögle en slutspelsplats för första gången på 25 år men Daniel Widing blickar högre i slutspurten när nu Malmö och säsongens fjärde Skånederby står på programmet. 

– Det ska bli jätteroligt för båda lagen jagar platser i tabellen så det kommer bli en extra krydda. 

– Vi jagar en plats bland topp sex. Vi har inte det i egna händer, det är lite så där, men vi är inte nöjda utan vill mer. Hade vi inte haft topp sex att jaga så hade de här två sista matcherna blivit lite mellanmjölk, så klart inte ett derby, men du förstår vad jag menar. Nu gäller den här veckan jättemycket och det ska bli roligt. 

”Tror jättehårt på oss själva”

Ni ligger just nu en poäng efter Malmö i tabellen - är ni egentligen ett bättre lag än Malmö? 

– Jag tycker det så klart, jag tycker förstås att vi är bättre än alla lag i SHL.

– Vi tror jättehårt på oss själva. Om vi spelar som vi ska så har vi bevisat att vi kan slå alla lag. Vi har en härlig känsla nu på sluttampen också. 

Jag hörde att du häromveckan i C More pikade SHL-lag som spelar målsnålt - säsongens tidigare derbyn har varit riktiga målfester... 

– Du noterade den? 

– Nej, men jag tycker det är roligt när det blir mycket mål. Sedan är tränarna i SHL hårt pressade och vill vinna varje match och de lagen som spelar tillknäppt, det är en framgångsrik hockey. Men jag tror det blir roligare att titta på en mer frejdig hockey. 

– Malmö brukar inte släppa in så mycket mål vanligtvis men det kan nog bli ett liten annan karaktär i derbyt.  

Widing överlistade Alsenfelt

Du gjorde själv mål på Malmös målvakt Oscar Alsenfelt senast.. 

– Ja, det gjorde jag faktiskt. 

– Det är en av Sveriges bästa målvakter men alla målvakter går ner på knä nu för tiden så det är bara att skjuta högt, skrattar Widing men påpekar att han inte har gjort så många mål som han brukar i år. 

I Malmö brukar bröderna Emil och Marcus skapa de mer spektakulära rubrikerna men nu har laget också värvat profilen Per Ledin. 

– Det är härligt, vi har också några sådana spelare så det kan bli en bra batalj. 

– Sedan är det kul med Ledin att han fick ett kontrakt där, jag som också är lite äldre tycker det. 

Tystar du honom i derbyt om han spelar? 

– Det går inte att tysta honom. Jag har mött honom många gånger och vet hur han funkar. Han kommer in och ger rutin, det är nog bra för deras grupp. Det är en profil och det kommer bli jätteintressant.  

Widing vill fortsätta

Kommer du själv fortsätta spela efter den här säsongen? 

– Ja, kroppen känns bra och jag tycker fortfarande att det är jätteroligt. Jag njuter mer på senare år, innan var det bara framåt och uppåt, nu kan jag glädjas av mina och andras framgångar mer. 

– Om jag skulle sluta nu så skulle jag nog ångra mig längre fram. Många som jag pratat med som har lagt av säger att de skulle ha kört ett eller två år till. Att de ångrar det. Vanliga livet hinner man med ändå. 

Har du pratat med Rögle om förlängning? 

– Jag vet inte om min agent har gjort det, jag vill ha fokus på sluttampen först. Men jag trivs jättebra här och det är prio ett. Sedan ska man komma överens och det ska kännas bra för båda. 

Widing hyllar Ted Brithén

En spelare som har hyllats enormt senaste dagarna i Rögle är annars Ted Brithén och Widing är inte sen att stämma in i den hyllningskören. 

– Han ska hyllas. Jag har bara spelat med en spelare tidigare som har hållit samma höga nivå under en hel säsong utan några dippar och det var med Andreas Dackell i Brynäs. 

– Ted är extremt viktig för vårt lag. Det är kul att se när han är på spelhumör. Den kedjan överlag, de känns väldigt trygga med varandra. 

Samtidigt lyfter Daniel Widing fram vikten av att andra kliver fram i slutspelet. 

– Det är klart man måste ha en förstaformation men för att vi ska gå långt är min erfarenhet att folk under måste kliva fram. 

Däribland Daniel Widing själv – som är redo.