Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Westerholm: ”Visar att vi kan slå alla lag”

Pathrik Westerholm och Ponthus Westerholm jublar.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Malmö Redhawks fick fira för sjätte gången i rad.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Det blev en sjätte raka seger för Malmö Redhawks. 

De högt flygande hökarna hemmabesegrade Frölunda med 4-0. 

– Vi har ingen dålig period under matchen utan är stabila, sa Pathrik Westerholm efteråt. 

Visserligen blev matchens första period mållös och spelmässigt jämn.

Men när Frölunda begick misstag i mittperioden högg Malmöspelarna som kobror. Emil Sylvegård tryckte in 1-0-målet i boxplay och med tio sekunder kvar innan paus utökade Joe Veleno ledningen.

– Vi spelar stabilt, Frölunda är skickliga också men vi är stabila under 60 minuter. Det är en skön vinst, sa Pathrik Westerholm efter matchen.

I matchens tredje period punkterade Malmö all spänning när Ponthus Westerholm först tryckte in matchens tredje fullträff. I vanlig ordning assisterad av sin bror.

Lite drygt fem minuter in på slutperioden kom dessutom Lars Bryggman helt fri och gjorde sitt åttonde mål för säsongen.

– Sammanfattningsvis tycker jag vi gör en väldigt bra hockeymatch och vi vinner den rättvist, sa Malmötränaren Joakim Fagervall. 

Tog en utvisning – från utvisningsbåset

Trots den till sist tydliga segern – gästande Frölunda höll faktiskt på att få en gratismöjlighet rakt in i matchen. Pathrik Westerholm blev utvisad två minuter – därefter tog han en ny utvisning innanför utvisningsbåset.

Frölunda fick fyra minuters powerplay, men ingen utdelning alls. 

Vad händer där egentligen? 

– Nej, jag vet inte. Jag blev frustrerad efter utvisningen och slog klubban i sargen. Det var lite onödigt, berättade Pathrik själv efter matchen.

Det var ett slag mot sargen alltså, som gjorde att du fick två minuter till?

– Ja, och det var lite onödigt. 

En gemensam nämnare under Redhawks senaste vinster har varit att skåningarna gått ner sig i matchens slutperiod. Men mot Frölunda syntes inga rostiga tendenser hos rödhökarna under matchavslutningen.

– Jag tycker vi spelar väldigt bra sista 20 och vi vågar spela mer. Vi har blivit lite passiva när vi haft en ledning inför sista, men vi vågar spela hela 60 nu och det är väl en styrka, sa Pathrik Westerholm. 

”Finns alltid saker att förbättra”

Hur högt värderar du den här insatsen, om vi ser över hela säsongen? 

– Denna match visar att vi är ett stabilt lag som kan slå alla. Vi visar att vi också kan spela bra i en tredjeperiod. Vi är nöjda. 

39 matcher in på sin sejour hos Malmö Redhawks noteras Pathrik Westerholm för 29 poäng, fördelat på fyra mål och 25 assist. Kedjekamraten och brorsan Ponthus har å sin sida gjort 26 poäng.

Den tredje länken i samma kedja – klubbprofilen Emil Sylvegård – gör sin målmässigt bästa säsong någonsin.

Er kedja känns riktigt het, hur upplever du din omgivning? 

– Jag tycker vi har varit bra under stora delar av säsongen. Sedan finns det alltid saker vi kan förbättra, jag tycker väl vi gör en så där match i dag i spelet fem mot fem. Men vi är stabila, som laget ungefär. Men vi kan bättre, sa Pathrik Westerholm. 

Segern är Redhawks sjätte i följd och innebär att skåningarna fortsätter hota slutspelslagen. Malmö är numera bara två poäng bakom Djurgården på niondeplatsen.

Då det ska det samtidigt understrykas att Malmö alltså har spelat fyra (!) matcher färre än stockholmarna. 

Men härnäst väntar lite ”semester” för Redhawks. Först på lördag väntar match på nytt, eftersom torsdagens batalj blev inställd. Då väntar ytterligare en hemmamatch, den gången mot Färjestad.

– Jag tror att det kan vara bra med lite vila. Det kommer fler matcher framöver och vi får en chans att vila upp oss nu, det är nog lägligt. Sedan är det bara på't igen, sa Pathrik Westerholm.

Hur bra känner ni er nu? 

– Nej, men vi vet att vi kan vara bra men det gäller att vi gör grejerna vi gjort ett tag. Om vi börjar slarva, då är vi inget särskilt bra lag.