Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Westerholm blev hjälte på nytt: ”Otroligt skönt”

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Nej, det blev ingen höjdarmatch mot Färjestad.

Men Ponthus Westerholm klev fram i slutperioden – med dubbla mål såg han till att Malmö Redhawks tog sin sjunde (!) raka seger.

– Det var otroligt skönt, sa Westerholm efteråt.  

Malmö Redhawks var illa ute mot Färjestad.

Riktigt illa ut.

Segersviten på sex raka vinster var bara några sekunder bort från att spricka helt i Malmö arena. Men som så många gånger förr under årets säsong klev Ponthus Westerholm fram och tryckte in pucken i nät.

29-åringen är uppe i tolv mål och 27 poäng under sin första SHL-säsong i Skåne.

– Vi spelar som ett lag och har ett tryggt grundspel som alla köpt in sig på, sa Ponthus Westerholm, om klubbens plötsliga formtopp den sista tiden.

”Vi kollar match för match”

Samtidigt var Westerholm inte nöjd över lagets insats mot Färjestad: 

– Vi gör absolut inte någon bra match. Färjestad var bättre, det måste man vara ärlig och säga. Men det är skönt att vi hittar ett sätt att vinna. Samtidigt var vi bättre mot Frölunda (senaste hemmamatchen) och har varit bättre mot många motståndare. Men i dag har vi stolpe in. Det är skönt, sa Ponthus Westerholm.

Mot Färjestad blev det till sist vinst efter straffläggning. Ponthus Westerholm själv satte den första straffen – det räckte för att Adam Johnson skulle bli hjälte när han sedan gjorde mål i den tredje straffomgången också.

– Vi kollar match för match och försöker göra prestationen bättre varje match. Gör vi det, och blir ännu bättre, kommer det gå bra för oss. Men vi kollar inte längre fram än nästa match, sa Ponthus Westerholm. 

Hur skönt var det att göra mål sent i matchen? 

– Det var otroligt skönt. Då vet man att vi får en poäng, trots att vi spelade dåligt.

Men du blir väl ”bara” bokförd för två mål nu, eftersom Adam Johnson gjorde sista straffmålet?

– Det vet jag inte, det viktigaste är att vi tar två poäng. 

”Emil står riktigt bra”

I sin kedja spelar Ponthus Westerholm ihop med sin bror, Pathrik, och Redhawksprofilen Emil Sylvegård. 

Och visst är det tydligt att trion har hittat kemi. Både på isen och utanför.

– I det läget vi är i är alla poäng otroligt viktiga, sa Ponthus Westerholm i den mixade zonen, innan han blev avbruten av just Emil Sylvegård:

– Roligt att du hyllar mig som står framför vid målet!

– Vem som gör målen spelar ingen roll, fortsatte en leende Ponthus Westerholm, och tillade:

– Sedan får jag väl hylla Emil som står riktigt bra framför målet på det sista, så målvakten inte ser någonting. Han har ingen aning var pucken är. 

Segern innebär att Malmö Redhawks har samlat ihop 61 poäng i den haltande SHL-tabellen. Skåningarna är nio poäng bakom Färjestad, med två matcher mindre spelade.