Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill inte kommentera sportchefens utspel

Malmö Redhawks Marcus Sylvegård utfall efter utvisningen.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mats Larsson, ordförande Malmö Redhawks.Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
PAtrik Sylvegård, vd i Malmö Redhawks.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Nu uttalar sig Malmös Redhawks ordförande Mats Larsson om efterspelet till Marcus Sylvegårds utvisning i matchen mot Djurgården.

Larsson är kritiskt till att Sylvegård stängs av två matcher för att ha uttryckt sig sexistiskt mot en Djurgårdsspelare.

– Man kan fråga sig som straffet verkligen står i paritet till den skada som är skedd, säger han.

Redhawks vann den dramatiska matchen efter straffläggning.

Men allt fokus ligger på det som hände efter 43 minuter och 44 sekunder.

Marcus Sylvegård var ursinnig när han fick matchstraff. 

Senare under lördagskvällen kom en tydlig förklaring från domaren Morgan Johansson. Till Expressen berättade han varför 19-åringen fick lämna isen.

– Han uttryckte sig sexistiskt mot Djurgårdsspelaren. Och det var rätt grovt, sa Johansson.

Följt dramat – från Spanien

Under söndagen meddelade SHL att Marcus Sylvegård stängs av två matcher. Domarna hävdar att han skrek ”din jävla horunge” till en Djurgårdsspelare.

19-åringen menar att han attackerades verbalt av Djurgårdsspelaren med orden ”Vad fan gör du bögjävel”, varpå han svarade ”håll käften, horunge”.

Mats Larsson befinner sig på semester i Spanien men såg matchen på tv och har följt efterspelet via kontakter med bland annat vd:n Patrik Sylvegård.

– Jag har egentligen inga kommentarer. Dömt är dömt och mycket sker i stridens hetta. Jag lägger inga värderingar i det, för det nyttjar inget till just nu, säger Larsson.

Han fortsätter:

– Man kan fråga sig som straffet verkligen står i paritet till den skada som är skedd. Jag har inte spelat jättemycket ishockey själv, därför vet jag inte vad spelarna skriker till varandra. Men jag har en känsla att de skriker både det ena och det andra.

– Att Marcus får två matchers avstängning för att han skrikit något väldigt olämpligt till en annan spelare och man får tre matchers avstängning för en huvudtackling som leder till hjärnskakning tycker jag är märkligt.

Larsson om straffet

Mats Larsson igen:

– Svensk ishockey måste stävja det som är skadligt för sporten och spelet. Det hade räckt med straffet som Marcus fick under själva matchen. För mig hade det räckt med fem minuter, för det var olämpligt.

Under söndagen uttalade sig även Marcus pappa Patrik Sylvegård. Till Expressen säger han ”det sägs värre saker där ute, om någon säger ”din jävla bögjävel” till mig så skrattar jag bara”.

Vad säger du om uttalandet från er vd?

– Jag har inga kommentarer, säger Mats Larsson och tillägger:

– Rent generellt finns det ingen anledning för oss att gå ut och kommentera den här typen av domslut och disciplinära ärenden. Beslutet är fattat, vi får bita i det sura äpplet.

– Vi kan ha uppfattningar om det som är sagt och gjort, men jag tycker inte att vi ska kommentera det i tidningarna.

Vill först prata med Sylvegård

Du har alltså inga synpunkter på vad Patrik Sylvegård säger?

– Patrik är verkligen en direktör och sportchef i Malmö Redhawks. Jag har inte pratat med Patrik om detta, vi snackade i går efter matchen. Innan jag kommenterar detta vill jag först prata med Patrik igen, för att säkerställa vad han sagt och varför.

– Rent allmänt ska man inte gå ut i media och diskutera våra synpunkter på disciplinära straff i svensk ishockey. Vi kan ha en uppfattning om det är hårt eller simpelt dömt, men i övrig vill jag inte uttala mig, avslutar Mats Larsson.