Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi tittar inte bak – bara mot tre poäng”

Oliver Lauridsen under matchen mot Frölunda.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Oliver Lauridsen kan blicka mor rena succéformen för sitt lag - men förblir ödmjuk.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Formsvaga Frölunda blev ingen match – Malmö tog sin sjätte raka vinst.

Men trots segersuccén står lagkapten Oliver Lauridsen stadigt, med fötterna ödmjukt på jorden. 

– Vi tittar inte bak på sex raka utan vi tittar på nästa match, sa han efter tisdagens storseger. 

Malmö Redhawks spelar med säsongens troligtvis allra största självförtroende. Med fem raka segrar i ryggen tog skåningarna emot Frölunda – efter mittperioden blev det aldrig spännande.

Redhawks vann matchen med tydliga 4-0

– Jag har sagt med jämna mellanrum att ingen har panik och att ingen har gett upp. Det är en jävla härlig grupp, det har funnits en tro på det vi gör hela tiden. Det är många nya spelare och nya system. Ibland är det en process som tar tid, konstaterade lagkapten Oliver Lauridsen efteråt. 

– Men nu syns det verkligen att vi hittat en identitet som lag.

Under tisdagen stod Malmö för en bra laginsats från början till slut. Till skillnad från den senaste matchen mot Luleå, där Redhawks hade en tydlig ledning men höll på att falla ihop under matchavslutningen.

”Samtliga gör jobbet”

Trots att Frölunda inte tog en enda utvisning, och spelade sex minuter i powerplay, var det Redhawks som skapade de främsta målchanserna. 

– Samtliga gör jobbet: blockar skott, gör backcheckingar och bidrar offensivt. ”Ogge” (Oscar Alsenfelt) står fantastiskt i målet, Lasse (Lars Volden, reservmålvakt) var lika fantastisk förra matchen. Då kan vi lita på vårt eget spel, och spela med större lugn och mognad än vad vi gjort tidigare. Vi har kommit längre i vår process som lag, sa Oliver Lauridsen. 

Efter Brynäsmatchen, ni torskade 2-0, kändes det som det hände något med dig också. Från och med Frölundamatchen borta har du varit där på ett helt annat sätt och spelar som ett slutspel, tycker jag. Vad säger du själv om din egen insats de sista fem - sex matcherna?  

– Det är klart jag har velat visa vägen och inte varit nöjd med hur de har sett ut innan dess. Det har inte varit dåligt, men det har inte varit tillräckligt bra heller. 

Det pratas ofta om häftiga mål, fräcka dragningar och spektakulära räddningar.

Inte fullt lika ofta talas det om snygga brytningar och defensiva uppoffringar.

Men om det var någon som stod för en defensiv delikatess under matchen mot Frölunda var det onekligen Oliver Lauridsen själv. 

När gästerna kom helt fria mot Oscar Alsenfelt slängde sig Malmökaptenen mot isen, och lyckades helt perfekt bryta loss på pucken vid precis rätt tillfälle.

Visste du att du skulle nå den? 

– Nej, alltså det blev lite fel, berättade Oliver, och fortsatte: 

– Vi får byta lite snett och jag ser inte det riktigt, så jag hamnar långt till vänster. Backens ögon var inte på gubben jag var vid, så jag fick åka hem. Han öppnade höfterna lite och då bestämde jag mig för att slå en slide. Det gick vägen, så det var skönt. 

”Ta nya tag varje dag”

Den sista tiden har Malmö vunnit mot lag som Djurgården, HV 71, Luleå och nu alltså Frölunda. Skåningarnas segertåg har lyft klubben från negativ kvalplats upp till slutspelsjakt. 

Med 43 spelade matcher har Redhawks byggt upp ett avstånd på elva poäng ner till Brynäs, som är nästsist i SHL-tabellen.

– Vi försöker ta nya tag varje dag. Sex matcher, men nu är det historia och vi kikar vidare, sa Oliver Lauridsen. 

Slutligen, vågar man sluta titta neråt i tabellen?

– Nej, vi gör så här i stället: där vi är nu är en bra plats. Vi tittar inte bak på sex raka utan vi tittar på nästa match och nya tre poäng. 

https://www.youtube.com/watch?v=UZ_GF1OXk-A