Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Vi har något att bevisa för fansen"

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Rögle BK har haft en mardrömsstart på SHL.

Nu väntar hemmapremiär och assisterande kaptenen kräver Daniel Widing kräver att laget ska lyfta sig.

– Vi har inte gjort det vi kommit överens om, säger han.

Daniel Widing gjorde comeback mot Mora efter en nio månader lång skadefrånvaro. Efter att knät opererats och rehabiliteringen var genomförd blev det förlust med klara 5-1 i Dalarna.

– Det var skönt att vara för mig att vara på is igen, men det hade suttit finare med en vinst också, säger forwarden.

Efter att ha blivit förnedrade med 5-0 i premiären mot Malmö Redhawks har Rögle därmed på två matcher en målskillnad om 1-10.

– Vi har inte kuggat i varandra riktigt. Jag tycker att vi hade en bra försäsong och sedan har vi börjat säsongen på ett helt annat sätt, inte alls så som vi vill spela.

– Samtidigt vet vi att vi kan så mycket bättre. Vi är ett snabbt och puckskickligt lag, men de första matcherna har inte det funkat.

Det har också varit en på papperet tuff inledning. Widing menar att Malmö Redhawks är ett lag som kommer att fajtas i toppen.

– Och sedan är det alltid speciellt att möta en nykomling i början på säsongen. Det finns statistik som visar att de är heta då.

"Har något att bevisa för fansen"

Han förnekar inte att Rögle BK:s prestationer har varit dåliga, och ser helgens hemmamatch mot topptippade Skellefteå som en möjlighet till revansch.

– Det blir en härlig utmaning. Jag tror det passar oss bra att de kommer på besök och vi får göra hemmapremiär.

– Fansen har inte haft det lätt. Jag tror inte att det var någon som ville gå till jobbet efter matchen i Malmö. Vi har mycket att bevisa för dem, inte minst nu hemma i vår borg. Vi ska ta revansch efter den dåliga starten.

Har den dåliga starten sporrat er extra?

– När det väl rullar på och man vinner matcher och plockar poäng då går allt lite mer på automatik. När det inte går bra så tänder man till på ett annat sätt. Samtidigt är det en balansgång, blir man övertänd så kan det bli helt fel och det knyter sig istället.

Känner ni någon press efter en så dålig start?

– Nej, det är ingen som tror på oss nu, och det var ingen som trodde på oss innan säsongen började. Den enda pressen vi känner är den vi sätter på oss själva.