Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi firar lite i dag sen släpper vi det i morgon”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. 4-0 i matcher. 

20-3 i målskillnad. 

Rögle är vidare till semifinal efter att ha kört över Frölunda.

– Det känns hur bra som helst, vi rullar på som den maskinen vi vill vara, säger Adam Edström.

Att andraplacerade Rögle var favoriter i kvartsfinalserien mot Frölunda visste alla.

Men att de skulle stå här efter fyra raka segrar och utan att ha gett Frölunda ens en möjlighet till en enda seger kanske var mer tveksamt.

– Det har varit hur kul som helst, vi har visat på väldigt bra hockey, säger 20-åriga Adam Edström som är väldigt glad över att ha inlett sitt första slutspel:

– Det varit hur kul som helst att uppleva ett slutspel och en kvartsfinal. Det har varit ett tajt spelschema så man har inte kunnat stanna upp och tänka så mycket, det har mest varit att ladda om efter varje match för att man vet att det kommer en ny fajt. Jag har bara positiva tankar.

Märks det att det är slutspel?

– Det tycker jag, matchen i går var väl lite mer känslor än i dag, det är klart att det är lite mer tacklingar, lite mer tjafs och det är bara en del av spelet. Det är meningen att det tillkommer nu i slutspelet och det är något som gynnar mig också.

Edström: ”Något som talar för framtiden”

Ja, den över två meter Edström har varit aktiv i spelet, både offensivt och defensivt.

Under onsdagen blev han målskytt igen.

– Det har känts bra. Det är kul att man får göra lite poäng, puckarna hittar in... men i grund och botten är det viktigaste hur det går för laget. Jag tycker att vi gör fyra väldigt starka insatser som ett lag, vi rullar på som den maskinen vi vill vara. Det är ingen spelare som inte hoppar på tåget och gör det som krävs.

Samtidigt har Rögle inte behövt matcha speciellt hårt utan kunnat rulla på med spelare och ändå behållit lugnet.

– Så är det absolut, sen är det extremt kul att vi har en så pass bred trupp att vi har kunnat rulla på fyra linor plus några extra nu. Det är något som talar mycket för framtiden, att vi kan variera spelare och vi vet att alla gör det jobbet.

Det känns som att ni har haft bra kontroll under hela matchserien?

– Ja, vi har en spelplan som vi lagt upp innan och vi vet att vi ska följa den och då kommer vi ha framgång. Det är klart att det kommer gå upp motståndare och vara perioder när de trycker på men visar vi ett starkt försvarsspel och håller oss till den delen av planen är det lättare att spela.

Vila väntar innan semifinalen: ”allt börjar om nu”

Nu får Rögle några extra dagar vila innan semifinalen.

– Det är väl någonting man får ta med sig men nu börjar allt om igen. Det är nya matcher, ny matchserie, det är vinna eller försvinna igen. Fira lite i dag sen släpper vi det i morgon.

Hur gör man för att inte sväva i väg?

– Vi vet att det är extremt många bra lag i SHL och det kommer alltid att vara en tajt match. Jag tycker inte att underskattning kommer att vara ett problem från någon sida utan vi vet hur vi spelar och på vilken nivå vi vill göra det. Vi kommer alltid att göra vårat bästa.

22:a eller 23:e april startar semifinalen. Drömmotståndare? 

Det finns ingen.

– Det kvittar lite, jag ser bara framemot att gå vidare i slutspelet och spela ännu mer hockey, det är skönt att inte säsongen är slut än, avslutar Edström.