Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi blir för rädda – vågar inte vinna”

Emil Sylvegård är nöjd med Malmös försvarsspel, men missnöjd över spelet i övrigt. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mamö Redhawks spikade igen mot Linköping och höll nollan, efter krismötet mellan spelare och ledare tidigare i veckan.

Nackdelen? 

Skåningarna skapade nästan ingenting framåt och förlorade ändå. 

– Vi blir för rädda, säger Emil Sylvegård.

Malmö Redhawks har inte haft en rolig trend i SHL den sista tiden. Skåningarna har radat upp förluster, och även släppt in en stor mängd mål. 

I tre raka matcher har Malmö släppt in fyra mål – något som fick spelare och ledare att sätta sig ner i ett möte tidigare i veckan. 

Ett möte som slog väl ut.

Mot Linköping på lördagen höll Malmö Redhawks nollan, men skapade samtidigt ytterst lite framåt. Därför blev det ändå förlust efter straffläggning. 

– I dag slog defensiven väl ut och vi försvarar oss bra, säger Emil Sylvegård efter matchen. 

– Men i slutändan handlar det om att vinna matcher och jag tycker att vi blir lite för rädda för att förlora och vi vågar inte gå för att vinna. Det är surt just nu, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. 

Känner du att det blev för mycket fokus på försvarsspelet? 

– Nej. Det är i försvaret allting börjar och jag tycker att vi ändå har en del offensivt också. Men stundtals tycker jag vi ska släppa loss lite.

– Defensiven är bra i dag, men vi måste var bättre och rejälare i mittzon och vi måste få till bättre passningar och få ner pucken djupt, fortsätter han. 

”Måste hitta vägar att vinna”

Emil Sylvegård är en av Malmös assisterande kaptener och har på 24 matcher producerat nio poäng, fördelat på fem mål och fyra assist. I en intervju med Kvällsposten tidigare i veckan kritiserade han sin egen säsong och berättade att han blev förvånad över landslagsuttagningen

Det till trots kommer han inom kort ansluta till Tre Kronor och byta den rödsvarta Malmötröjan mot den blågula, samtidigt som lagkamraterna får lite ledighet under veckan som kommer eftersom SHL går in i ett uppehåll. 

– Det är på något sätt skönt med uppehåll. Jag hoppas grabbarna kan ta ledigt, så kan vi kanske ta med defensiven från i dag och börja om. Vi måste börja hitta vägar att vinna, säger Emil Sylvegård. 

– Personligen åker jag i väg med Tre Kronor, men jag hopps att jag får en bra känsla därifrån och kan börja vinna matcher. Så kan jag ta med mig en bra känsla tillbaka.