Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vet vad det betyder att spela för Rögle”

Niklas Hansson är tillbaka i Rögle efter tiden i USA. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
24–åringen har också hunnit med att representera HV 71 så sent som säsongen 2016-2017. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Spel i AHL under två års tid, men nu tillbaka i SHL.

Niklas Hansson är tillbaka i Rögle, klubben han debuterade för som J18–spelare redan 2012.

– Man vet vad det innebär att spela inför en fullsatt arena, säger Niklas Hansson efter Rögles ispremiär.

3 500 personer hade tagit sig till en fullsmockad Catena Arena under måndagskvällen för att se Rögle BK göra sin första isträning.

Niklas Hansson, hemvändare och senast AHL–spelare för Texas Stars, var överväldigad över responsen som laget fick inför hemmasupportrarna.

– Det var skitkul att får komma ut på isen inför så mycket folk. Man blev nästan chockad när man såg hur många som var här – det visar vilket drag och intresse det är runt laget. 

Vad ser du mest fram emot?

– Mycket. Vi har ett spännande lag och en mycket bra grupp av spelare. Komma hit igen, spela inför en fullsatt arena… Man vet vad det innebär och vilket tryck det kommer bli under säsongen. Vi fick en liten försmak av det redan i dag, säger Niklas Hansson. 

Byter tillbaka till större rink

Förra säsongen slutade Rögle på en nionde plats och tvingades spela åttondelsfinal mot HV 71. Där blev det respass direkt efter två raka förluster och ett tidigt slut på säsongen. 

Niklas Hansson hoppas på att kunna bidra med erfarenheter från spel i Nordamerika inför en säsong som Rögle har högre ambitioner med.

– Vi har alla höga krav på oss själva den här säsongen. För egen del gäller det att ta lite mer ansvar ute på isen och fortsätta utvecklas. Från Nordamerika tar jag med mig mycket från både på och utanför isen – spel på större rink, kulturen och liknande. Jag hoppas kunna bidra i det offensiva och i spelet med puck. 

Vilka är de största skillnaderna mellan SHL och exempelvis AHL?

– Där borta handlar det om att klara av press på små ytor och mycket fysiskt spel. De bitarna har blivit bättre, samtidigt som jag har blivit mer bekväm i försvarsspelet. Visst, det kommer bli en liten omställning att gå tillbaka till stor rink, men det har jag gjort tidigare så det kommer inte bli några problem, säger Niklas Hansson.

”Bara att jobba hårt”

Med ett lag fyllt av hemvändare verkar Rögle BK ha tagit en ny riktning, där man väljer att prioritera och satsa på spelare som både har kännedom om Rögle i allmänhet och SHL i synnerhet. 

Niklas Hansson tror på idén.

– Vi har en bra kärna av spelare, ett bra lag och en bra grupp i alla avseenden. Jag tror det betyder jättemycket för oss och supportrarna att vi har spelare som vet vad det betyder att spela för Rögle, säger Niklas Hansson.

Ser du dig själv som en förstaback i årets upplaga av SHL?

– Förstaback i SHL… Jag vet inte, vi är många som tävlar om platserna. Det är bara att jobba hårt, säger Niklas Hansson.