Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Växjös storseger efter omtalade situationen

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Situationen med BertovFoto: C More

När HV71:s Daniel Bertov fick pucken i ansiktet stannade spelet upp – men någon avblåsning kom aldrig. Då passade Pontus Holmberg på att slå in 1-0 bakom en ställd Hugo Alnefelt.

– Det är en väldigt märklig situation, säger kommentatorn Johan Edlund.

Efter situationen fällde utvisningarna HV71 när Växjö vann med 6-3.

Det var under Växsjös powerplay i den första perioden som Daniel Bertov träffades av pucken i ansiktet. Backen tog sig för ansiktet och spelet stannade upp, men någon avblåsning från domaren kom inte. Istället kunde Pontus Holmberg smyga upp på bortre stolpen och göra 1-0 bakom en oförberedd Hugo Alnefelt i HV-målet.

– Det är en olycklig situation för HV71, alla väntar på någon form av avblåsning, sa expertkommentatorn Staffan Kronwall.

I periodpausen kommenterade domaren Johan Magnusson beslutet att låta spelet fortgå trots skadan.

– Är det ingen allvarlig skada, så ska vi inte blåsa av. Och det är våran bedömning att det inte var allvarligt. Märker vi att det är allvarligt så är det våran skyldighet men den bedömningen gjorde vi inte nu, säger Johan Magnusson.

I inledningen av andra perioden utökade hemmalaget ledningen efter ett monsterbyte av Ilari Melart. Den reslige finländaren var överallt på isen innan han avslutade med ett stenhårt slagskott från blålinjen i mål bakom en chanslös Hugo Alnefelt. 

Målet väckte liv i HV71 som tog chansen i sitt första överläge för matchen och reducerade genom Anton Wedin. 

Men glädjen blev kortvarig.

Flera onödiga utvisningar innebar snabba baklängesmål och innan den andra perioden var över hade ett effektivt Växjö gått ifrån till hela 5-1. 

– Vi har djävulskt problem med disciplinen. Vi tar för många utvisningar och är för dåliga i boxen, vi ger dem för mycket ytor. Vi får börja med ett mål, gå in och vinna tredje perioden, säger en missnöjd Simon Önerud i HV71.

Visserligen vann HV71 den tredje perioden, men närmre än 6-3 kom gästerna inte.