Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vet att folk varit besvikna”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND. Tack vare 3–1 borta mot Leksand lämnar Växjö jumboplatsen i SHL.

– Jag tycker att vi gör en fantastiskt bra match, säger Viktor Fasth.

Leksand drev upp tempot och förde spelet långa stunder. Men det var Växjö som skapade chanserna.

– Vi har stundtals haft ett väldigt bra spel men inte hållit ihop det över 60 minuter. Det gör vi idag, vi är mer noggranna i försvarsspelet och spelar mer som ett lag, säger Viktor Fasth.

Han räddade 31 av 32 skott, och fick god hjälp från försvaret att göra en stark insats.

– Vi höll dem på utsidan hela matchen. Vi har haft strul med det i säsongsinledningen och pratat mycket om det. Sen ska vi göra det i praktiken också, i dag gör vi det, och då ser det stabilt ut, kommenterar Fasth.

 ”Komiskt att han snubblade”

Två gånger fick han besök i målburen av Leksandsspelare. I andra perioden var det Johan Fransson som tappade skäret, och fick höra det av Fasth.

Vad sa du till honom?

– (skratt) Jag tyckte han fick ett tåhugg. Han är fruktansvärt bra på grillorna, så det var lite komiskt att det var just han som snubblade. Johan är en fruktansvärt skicklig spelare, och eftersom jag känner honom sedan tidigare kan det komma någon skön kommentar ibland, säger Viktor Fasth med ett leende.

Kan du sätta ord på den press ni kände inför matchen?

– Självklart var det bra för självförtroendet att få en vinst, vi har suktat efter den länge. Men ska jag vara helt ärlig så… vi sätter högst press på oss själva. Det kan vara världens sämsta klyscha men det är sant.

– Jag vet att folk varit besvikna på oss, men vi hade helst kommit hit med sju raka vinster bakom oss för våra fans. Vi vet att vi har spelat bra men gjort misstag som inte håller på den här nivån. Vi har jobbat hårt varje dag för att bli bättre, och i dag rättar vi till dem och då vinner vi.

Viktor Fasth var mindre än sju minuter från säsongens första nolla, men grämer sig inte alls över det.

– I dagsläget så skiter jag fullständigt i det. Det spelar noll roll. Vinsten var det viktiga i dag, och det är den vi tar med oss. Nu gäller det att komma ihåg vad vi gjorde bra här och ta med oss det till kommande matcher.