Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Växjös mäktiga svit förlängd – slog Timrå

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Ett gäng med sju raka hemmasegrar mot gäster som anlände med åtta förlustmatcher i rad på bortais.

Växjös 2–1-seger gav laget åttonde raka triumfen på hemmais och på köpet såg smålänningarna till att man fick vinka av sina gäster Timrå med nionde raka nederlaget på resande fot i färskt minne.

Timrå, som kom till spel med en vunnen bortamatch på elva försök sedan återkomsten till SHL, var inte långt ifrån poäng i Karlstad på sin senaste utflykt och även under den första perioden i Växjö kunde tendenser till ökad trivsel på resande fot skönjas. Gästerna blev visserligen ordentligt tillbakatryckta under ett par minuter i boxplay, men i övrigt försvarade man sig bra och skapade även några farliga chanser framåt.

Ökade tempot

I den andra perioden ökade Växjö tempot och spenderade fler av sina byten i anfallszon. Amerikanen Austin Ortega, som gjorde comeback efter skadefrånvaro, var inblandad i några av Växjös bästa målchanser men kom inte närmare än stolpe ut vid ett tillfälle.

4 002 åskådare i arenan kunde summera två inledande perioder som bjudit på SHL-ishockey av låg klass. Men faktumet att underhållningsnivån var en aning högre i den andra perioden jämfört med i den första gav den som längtade efter hockeygodis ett litet halmstrå inför de avgörande spelminuter som återstod.

Matchen väntade på det mål som den behövde för att öppnas upp. 4.08 in i den tredje perioden hände det och det var en ovan målskytt som fixade fullträffen. Växjös Peter Andersson fick i väg ett slagskott från blå linjen som letade sig in bakom Timrås målvakt för kvällen, Victor Brattström.

Höll undan

Nästa Växjömål kom av bara farten, gjort i powerplay med Roman Horak som siste man på pucken.

Timrå reducerade genom Sebastian Collberg när 2.12 återstod att spela. Slutskedet av matchen blev spännande men Växjö höll undan med ett nödrop.