Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Växjös guldfest i natt med Elias Pettersson

”Elias Pettersson” dök upp på festen
Foto: Privat
Christian Folin firade med öl.
Foto: Privat
Guldmiddag
Foto: Privat

Hur firar man sitt tredje SM-guld på sex år?

Växjö Lakers bjöd bland annat in en gammal guldhjälte – i kartongform. 

– Det var riktigt roligt, säger Lakerscentern Robert Rosén.

Finalserien blev aldrig särskilt dramatisk. Förutom ett bakslag i match tre var Växjö Lakers numret större och starkare än sin kombattant från Ängelholm och säkrade under måndagskvällen föreningens tredje guld i historien. 

Det blev ett vilt och glatt firande på isen när segern var i hamn. 

– Det är svårt att finna ord. Jag är så exalterad just nu, sa Jack Drury efteråt. 

– Jag finner inte orden. Jag har gått och tänkt under gårdagen och i dag om hur det skulle kännas att vinna, men just nu är jag ganska tom, sa Marcus Sylvegård. 

Växjö Lakers firande i natt

Det firades inte bara bland spelarna på isen. Utanför Vida arena i Växjö hade hundratals supportrar samlats för att fira sina guldhjältar, bland annat genom att tända bengaler och vifta med flaggor. 

Det var starten på guldkvällen, men var skulle den ta vägen? 

– Firandet blir coronavänligt i alla fall. Så mycket ska vi säga, sa Marcus Sylvegård. 

Inne i omklädningsrummet delade spelarna med sig av bilder från sitt firande på sina sociala medier. Det dracks öl och champagne, det sjöngs och det dansades. 

Allt det var kanske ganska väntat, desto mer oväntat var att Lakersspelarna hade bjudit in sin förre guldhjälte Elias Pettersson till festen – i kartongform. 

”Elias Pettersson” dök upp på Lakers guldfest

Elias Pettersson visar på Instagram hur han facetimear med sin bror Emil under firandet och hur Emil sedan poserar tillsammans med kartongversionen av Elias. 

Elias och Emil Pettersson i samtal efter guldet
Foto: Privat
Emil Pettersson poserar med kartongversionen av sin bror.
Foto: Privat

– Vi har utskrifter i kartong med ansikten från olika spelare inne i arenan. Emil kom bara in med en på sin bror, det var riktigt roligt, säger Robert Rosén när Kvällsposten når honom dagen efter guldmatchen. 

När Lakers tog SM-guld 2018 var Elias Pettersson den store stjärnan. Han gjorde 19 poäng på 13 slutspelsmatcher och tilldelades Stefan Liv Memorial Trophy, priset till SM-slutspelets mest värdefulla spelare. 

Efter firandet i omklädningsrummet blev det middag på arenan för mästarna innan pandemin fick sätta punkt för vidare upptåg.

– Vi hade gärna firat med alla fans, men det är sån värld vi lever i nu, säger Rosén.

Han lyfter fram lagets sammanhållning som en avgörande faktor till att Växjö bärgade guldet.

– Vi har ju haft en grupp som trivts tillsammans från dag ett, och verkligen hittat kemin ihop, det tror jag har varit vårt vinnande koncept i år, säger han

Festen fick ta uttryck på sociala medier i stället och Emil Pettersson visade hur han gick och la sig med guldhjälmen på. 

Emil Pettersson lägger sig efter en vild guldnatt
Foto: Privat