Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Växjö Lakers vinner den här serien – lätt

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Två SHL-omgångar återstår att spela innan 2017 blir 2018.

Redan nu ger Kvällspostens Johan Svensson sin dom.

Så har det gått och så kommer det gå – för Växjö Lakers.

Han har varit bäst så här långt: Elias Pettersson, forward.

Elias Pettersson.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Hade lika gärna kunnat sorteras in under överraskning, men det handlar ändå om en topp5 i världen, i sin årskull, så att Pettersson är bra, det visste vi. Men att han skulle vara så HÄR bra är bara att applådera. Är en av ligans absolut bästa offensiva spelare och utvecklingen lär inte avstanna...


Han har överraskat mest: Joel Persson, back.

Joel Persson.
Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Från HockeyEttan till SHL. Det ska inte vara möjligt. Då har Joel Persson klivit in och dominerat med sin spelskicklighet, precis som han gjorde i Kristianstad, helt respektlöst. Han var bra, det visste Växjö om, annars hade man inte tagit honom. Men så här bra kunde förmodligen inte ens Joel själv ana att det skulle gå.


Han blir utropstecken andra halvan säsongen: Janne Pesonen, forward.

Janne Pesonen.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Finländaren är redan en etablerad spelare, men eftersom han blev skadad i oktober och är tillbaka i januari, så kommer han nästan att anses som ett nyförvärv. Får jobba sig in i laget och hitta formen i slutet av serien och vara som bäst när det är slutspel. Mycket pekar på rejält utropstecken under andra halvan.


Prognos för resten av säsongen: Seriesegrare.

Det skulle vara om Djurgården kan utmana, men annars kommer det bli en defilering till andra raka seriesegern och försöka hitta formtoppen bättre i slutspelet, än förra säsongen, då laget åkte ur i kvartsfinalen mot åttondeplacerade laget. Imponerande hur Sam Hallam har lyckats få ihop ett lag som många trodde skulle få det väldigt svårt att vara i toppen. Har en grym målvakt, och ett gediget lag, med gigantiska spetsar, som kan göra stor skillnad. Växjö vinner serien. Lätt.