Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Växjö värvar från Leksand – amerikansk back är klar

Ben Youds.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Växjö Lakers har varit på jakt efter sin sista backvärvning inför säsongen.

Nu är den jakten över.

Ben Youds hämtas in från SHL-degraderade Leksands IF.

– Trots Leksands relativt tuffa säsong tycker vi att han gjorde ett bra avtryck i serien, säger Henrik Evertsson på klubbens hemsida.

Växjö Lakers vann i vintras SHL för första gången i klubbens historia, men i slutspelet tog det stopp direkt då tabellåttan Malmö Redhawks blev för tuffa och vann efter sex matcher.

Efter det har smålänningarna sett flera av sina nyckelspelare från backuppsättningen lämna klubben.

Nick Bailen, Philip Holm, Cory Murphy, Calle Rosén och Teemu Laakso är en kvintett tunga förluster, då samtliga förutom skadade Laakso var ordinarie i klubben i fjol.

Efter det har sportchefen Henrik Evertsson jobbat hårt för att förstärka backuppsättningen, och hämtat in Daniel Rahimi, Joel Persson och Peter Andersson. 

Och så presenterade man i dag sin sista värvning till backuppsättningen.

Den 29-årige och amerikanska backen Ben Youds är klar för ett år i klubben, och kommer närmast från Leksands IF där han i vintras var med och åkte ur SHL efter kvalspel mot Mora IK.

I Leksand noterades backen för 21 poäng på 50 matcher.

"Vi har letat en produktiv back ett tag"

Växjö Lakers trupp innehåller nu två målvakter, åtta backar och 13 forwards. 

Och så här kommenterar sportchefen sin senaste värvning:

- Vi har letat en produktiv högerfattad back ett tag och i dag kommit överens med Ben Youds. Trots Leksands relativt tuffa säsong tycker vi att han gjorde ett bra avtryck i serien. Ben kommer passa mycket bra in i vårt sätt att spela, säger Henrik Evertsson till klubbens hemsida.