Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sylvegårds ilska: ”Sur, bitter och besviken”

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

VÄXJÖ. Emil Sylvegård bröt sin målnolla för säsongen. Ändå förlorade Malmö Redhawks matchen mot Växjö Lakers.

Den fjärde raka förlusten.

– Jag hade tiotusen gånger hellre tagit tre poäng än att göra mål själv. Jag är sur, bitter och besviken. Det får vara ett jäkla slut på detta nu, säger Sylvegård.

Historien upprepar sig för Redhawks del. Man gör delar av matcherna ganska bra, men har svårt att spela 60 minuter bra ishockey. Det stör Emil Sylvegård, som inte är nådig i sin kritik mot laget.

– Så här är det varenda match. Vi kan inte bara vara nöjda med det enkla. I stället för att chippa ut pucken, så får de komma i våg efter våg och skölja över oss. Det att vi blir trötta när de får långa anfall.

Men ni inleder matchen bra.

– Ja, stundtals är vi det och då mäter vi oss bra, och kan göra det mot alla lag. Men jag kan inte säga att vi gjort en enda bra match över 60 minuter och jag är så förbannat trött på det. Vi måste göra någonting åt det. Det måste komma inifrån varje individ i gruppen. Det får vara ett slut på detta nu.

Emil Sylvegård sköt både sitt första och andra mål för säsongen. Att ha målnollan spräckt är dock ingenting som den stora Malmöprofilen är glad för över huvudtaget.

– Det är en bitter känsla just nu bara. Enbart det. Jag vill bidra med mål och poäng, men det hjälper inte när vi förlorar matcher. Det här går ut på att vinna matcher, och nu har vi förlorat fyra raka. Det får helt enkelt räcka nu.

– Vad skjuter de idag? Uppåt 40 skott igen. Så här ser det ut varje match.

Ni har en hög målbild. Läge att revidera den?

– Om jag ska vara ärlig så tänker jag inte på det. Jag försöker leva varje träning, varje match. Spelar vi som vi ska, så vet vi om vad vi kan. Men vi kan inte fokusera. Det enda vi ska fokusera på nu är att lämna detta här och nu och börja göra rätt saker. Täck ett skott med huvudet om det ska vara så. Nu är jag riktigt less på detta.

Växjö Lakers fick göra mål i powerplay

För hemmalaget Växjö Lakers var det desto mer glada miner. Laget gjorde äntligen mål i powerplay. En spelform man förväntas ha som ett av sina mest vassa vapen.

Inför matchen hyllades veteranen Erik Josefsson för sina 600 seriematcher i Växjötröjan och han påpekade hur viktigt det var.

– Skönt för våra PP-spelare att få hänga ett par. Det kan bli viktigt för oss.

För Redhawks del väntar Oskarshamn på lördag. Då kan förhoppningsvis lagkaptenen Oliver Lauridsen vara med.

Han utgick, men tränaren Joakim Fagervall ger ett lugnande besked.

– Han är troligtvis med på lördag.