Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Växjö Lakers klart för åttondelsfinal

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Växjö kan andas ut.

Efter segern hemma mot Frölunda är laget klart för play in.

Det har varit en lång och överhängande mörk och snårig säsong för det tippade topplaget Växjö Lakers.

Smålänningarna har sladdat i tabellen under hela säsongen och återfinns först på tionde plats.

Men nu kan de andas ut.

Sedan Rögle slagit Brynäs och Växjö samtidigt klappat på Frölunda hemma med 3-2 kan Växjö kvittera ut åttondelsfinalbiljetten. 

Växjö Lakers klart för åttondelsfinal

Faktumet att båda lagen kom till spel med var sin 1–0-seger i ryggen indikerade att en målsnål afton möjligen var att vänta. Under den inledande perioden small det i närkamperna, men inte i nätmaskorna bakom någon av målvakterna. Mållösa 20 minuter med tydlig slutspelskaraktär ute på isen, lyder en snabb sammanfattning.

Men offensiven skull explodera för hemmalaget.

Direkt efter den första pausen exploderade Växjös offensiv. Jacob Micflikier blev fri och placerade snyggt in matchens första mål. 13 sekunder senare stod Marcus Sylvegård för en vältajmad styrning som smet in bakom Frölundas målvakt Johan Mattsson – 2–0 till Växjö. Sylvegård visade energi i situationerna ute på isen och blev målskytt för andra matchen i rad – en ordentlig islossning för en spelare som dessförinnan nätat en enda gång på 36 SHL-framträdanden i Växjös tröja.

”Vore trevligt”

Växjös tredje mål, av lagkapten Erik Josefsson, såg matchavgörande ut. Men Frölundas Johan Sundström samt Rhett Rakhshani skapade, med varsitt mål, åter spänning i matchen. Växjö höll dock undan och tog tredje raka segern.

De två senaste mästarlagen i svensk ishockey återfinns på var sin tabellplacering som innebär deltagande redan i åttondelsfinal.

– Det vore trevligt att möta dem, men vi har tre matcher kvar innan vi kan blicka mot åttondelsfinalen, säger Erik Josefsson till C More.