Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Växjö kollapsade – är nu sist i hela tabellen

SHL-stjärnorna: "Han blir årets poängkung"
Sam Hallam - tränare i Växjö. Foto: C More
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Krisen blir allt djupare för Växjö.

Det topptippade laget ligger sist i SHL efter nollpoäng på fyra matcher.

Det blev nämligen en ny förlust med 1-4 hemma mot Skellefteå efter att man släppt in tre mål på två minuter i den första perioden.

– Det finns alltid en oro hos mig, säger tränaren Sam Hallam till C More.

Efter att ha inlett säsongen med tre raka förluster hade Växjö kniven mot strupen inför lördagens hemmamatch mot Skellefteå.

Då fick man en katastrofstart.

Laget fick spela fem mot fyra i fem minuter efter Pontus Widerströms matchstraff, men något mål blev det aldrig. I stället fick man se Skellefteå koppla ett stadigt grepp om matchen i Vida arena i den 18:e minuten. 

Målskytt: Niclas Burström.

Det blev startskottet på ett par minst sagt olyckliga minuter för hemmalaget. Skellefteå ökade på till 2-0 genom Robin Alvarez och när Andreas Wingerli skickade in 3-0 endast 40 sekunder senare var katastrofen ett faktum.

Växjö hade släppt in tre mål på två minuter.

– Det är en mardröm för Växjö, säger kommentatorn Lena Sundqvist i C Mores sändning.

Kritiken mot Växjö: ”Känns inte bra”

I periodpausen är experten Niklas Wikegård kritisk.

– Jag har varit sjukt imponerad av Växjö i många år. Men nu saknar jag drivet, pulseringen och draget. Och litegrann att det är allvarets stund, säger han och fortsätter:

– De får fem minuters powerplay. Man tar nästan inga skott. Jag är jätteförvånad. Jag har sådan extremt stor respekt för ledarstaben och Sam Hallam – som är en av de bästa ledarna i Sverige. Men de har att jobba på. Det här känns inte bra.

Expertkollegan Petter Rönnqvist fyller i:

– Jag håller med. Det stod 0-0 med tre minuter kvar av perioden och Skellefteå var bättre. Men 3-0...

Efter en mållös mellanperiod fortsatte sen hemmalagets olycka i den tredje. Skellefteå inledde i powerplay och Oscar Möller hittade fram till Jonathan Pudas, som i sin tur satte 4-0 för gästerna.

Växjö fick in ett tröstmål genom Pontus Holmberg, men närmare än så kom aldrig smålänningarna. Det blev en fjärde raka förlust för Växjö, som ligger sist i SHL med noll inspelade poäng.

Sam Hallam: ”Finns allid en oro”

Noll poäng på de fyra inledande matcherna är Växjös sämsta resultat på sju år.

Efter matchen fick tränaren Sam Hallam om han är orolig.

– Jag har förberett mig för den frågan och nu kom den. Det finns alltid en oro hos mig, även när man har vunnit tre raka matcher. Det kan vara oro för skador och så vidare. Oron driver mig, så det är inget nytt. Nu är man lite mer förbannad, säger han till C More.