Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värvar hem back från Nordamerika

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Malmö vill ha in mer spelskicklighet på sin backsida till nästa säsong.

Enligt vad Kvällsposten erfar är klubben överens med tidigare backen Carl-Johan Lerby, som spelat under en säsong i Calgarys organisation.

– Malmö är intresserade, men ingenting är klart, säger agenten Johan Finnström.

– Jag har ingen kommentar till det i dagsläget, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Den Trelleborgsfostrade backen skrev NHL-kontrakt med Calgary 2019. Det första kontraktet på hans tvåårskontrakt lånades han ut till Malmö.

Men den här säsongen har han varit inom NHL-organisationen och har spelat hela säsongen som Stockton i AHL. Någon NHL-debut har det dock inte blivit.

Nu vänder Lerby hemåt.

Varken agenten Johan Finnström eller sportchefen Patrik Sylvegård vill bekräfta att han återvänder, men enligt flera källor blir det så och det kommer att bli officiellt när Calgarys säsong är över.

– Vi måste kolla av vad Calgary vill. Han har ett avtal med dem. Vi får se senare vad som händer, om han ska vara kvar, eller om han flyttar hem. Men Malmö har aviserat sitt intresse, det kan jag åtminstone bekräfta, säger Johan Finnström.

Sportchefen: ”Du får spekulera”

Patrik Sylvegård väljer att lägga locket på, huruvida Lerby är klar eller inte.

– Du får spekulera. Jag har ingenting att kommentera om det.

Ni har inte kommit överens med Lerby, som våra uppgifter säger?

– Jag har tidigare sagt att vi är intresserade av honom. Det står jag fast vid. Dina uppgifter får stå för dig.

Redah i mars bekräftade Sylvegård för Kvällsposten att man gärna såg 23-åringen som en möjlig återvändare.

– Det finns spelare där borta som vi tittar på, som kanske inte riktigt fått chansen. Vi har Carl-Johan Lerby som vi jättegärna vill ha tillbaka, sa Sylvegård då.

Nu är Carl-Johan Lerbys säsong med Stockton över. Man spelade sin sista match den 29 april, och det blir inget slutspel i AHL. 

NHL-laget Calgary kommer stegvis att skicka hem spelare från farmarlaget under maj. Som det ser ut nu så missar man slutspelet i NHL.