Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Var nära att mista synen i sin debut

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: Privat

SHL-debuten kunde slutat med en svår skada.

Tim Lindfors hade tur.

När han klev av efter att medspelaren Lars Bryggmans klubba tagit i ansiktet på honom var det bara millimeter ifrån det värsta tänkbara.

– Hade jag inte hunnit stänga ögat hade jag förmodligen mist synen. Jag var väldigt orolig när jag låg där inne på britsen. Jag hade tur, säger Lindfors.

Tanken var att han skulle få sin stora chans i Malmö Redhawks A-lag. Efter en stark höst i juniorlaget, och när A-laget fått sin starkaste högerskytt skadad i Marcus Sylvegård, så var det dags för Lindfors. Tränarna hade planer på att matcha honom i powerplay och han fick chansen med Fredrik Händemark och Lars Bryggman.

Men SHL-debuten kommer han minnas på ett helt annat sätt.

En bit in i den andra perioden så fick han utgå. Blodet forsade strax höger om ena ögat.

Lars Bryggmans klubbspets hade i en kampsituation studsat upp.

– Tre millimeter sa de att det slog på. Hade jag inte hunnit stänga ögat hade det förmodligen tagit riktigt illa. När jag låg där inne var jag riktigt orolig och jag frågade gång på gång om jag hade synen kvar, säger Tim, som frågade det medicinska teamet om karriären kunde vara över om det visade sig att han tappat synen på höger öga.

– De sa att om jag får nedsatt syn så är det bara att kolla på Carl Söderberg, vilken karriär han fått, pustar Tim ut.

Carl Söderberg drabbades av ögonskada 2007

Carl Söderberg drabbades den 15 januari 2007 av en otäck ögonskada efter en situation med Morabacken Mikko Kurvinen. Det höll Söderberg borta från all ishockey till oktober samma år.

Lyckligtvis var det inte så illa som Tim Lindfors först kunde tro.

Han fick tidigt beskedet att synen är kvar.

Lagläkaren sydde fem stygn, och han behövde inte ens uppsöka sjukhuset.

Där har han dock varit under onsdagen.

– Allt såg bra ut, så nu får jag vänta till svullnaden går ner och sedan kan jag börja träna med galler. Stygnen plockar vi bort om någon vecka, säger Tim Lindfors.

Först då kanske kan nästa chans komma i A-laget.

Debuten blir hur som minnesvärd. Inte bara för den otäcka skadan. Utan även för hur matchen utvecklade sig.

Han var tidigt inne på ett av alla Skellefteåsmål när han slog en passning rakt i gapet på Oscar Möller, och senare i matchen skapade Tim Lindfors kanske en av hemmalagets hetaste chanser, när man var nära att trycka in en reducering. 

– Det gick åt helvete där i början, skrattar Lindfors.

– Men jag var fruktansvärt nervös. När jag gjort bort det där misstaget så tycker jag det kändes rätt bra. Hade vi fått spela hela matchen, så tror jag får kedja kunnat trycka in minst en kasse faktiskt.

”Jag har haft koll på Malmö”

Magnus Pääjärvi tränar med Redhawks