Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Valde Malmö FF före träning – sparkades

André Schultz, till vänster, på väg till Paris för att se MFF:s kval till Champions League för två år sedan. Foto: Privat

André Schultz, 27, fick kicken från hockeylaget när han drog till Paris för att se MFF:s Champions League-kval.

Nu är han juniortränare i Pantern och vill göra samma resa som flera spelare har gjort. 

– Målet är att ta sig vidare till Malmö, säger Schultz som fortfarande är hängiven MFF-supporter.  

För drygt två år sedan tog André Schultz sig friheten att missa en träning med Tyringe för att i stället åka till Paris och se favoritlaget MFF möta PSG i kvalet till Champions League. 

Initiativet uppskattades dock inte av division 1-klubben som helt sonika bestämde sig för att sparka hockeyspelaren. 

– Jag sms:ade och berättade för tränaren vad det skulle betyda för mig. Det är "once in a lifetime" det här. Men han stod på sig och sa att det är kontraktsbrott att missa en träning för en sådan här sak, berättade Schultz för Kvällspostens bloggare Johan ”MrMadhawk” Svensson vid tillfället. 

– Det var bara att åka och packa trunken och avsluta kontraktet. Nu blev det så och jag tycker det är fel att man inte ser till människan. Jag hade missat en enda träning och kommer åka tillbaka direkt. Jag ville verkligen inte missa denna chans, men det går tydligen inte att äta kakan och ändå ha den kvar.

Ville flytta hem till Malmö

Sedan dess har det hänt en hel del. André Schultz har lagt skridskorna på hyllan och satsar nu på en karriär som tränare. 

– Då fick jag ett förslag om att bli tränare i Pantern. Nu tränar jag Panterns J20, jobbar för fullt och fortsätter gå på fotboll.

Vad händer om någon av dina juniorer väljer fotbollsmatch framför träning? 

– Jag har faktiskt hamnat i situationer där folk gått på fotboll i stället och jag kan inte säga något. De är inte avlönade utan tränar på sin fritid.

– Jag kan också förstå någonstans att de vill gå på fotboll, det finns ett liv utanför hockey. Sedan är det klart jag vill ha alla på varje träning men jag kan inte tvinga dem. 

Har du högre tränardrömmar? 

– Ja, det har jag någonstans. Det är min andra säsong, jag hade J18 första året och nu J20, någonstans har jag börjat en vandring. Målet är väl att ta sig vidare till Malmö eller någon verksamhet där man kan ställa lite andra krav på spelarna.

Tror på Malmöseger i derbyt

Pantern, med närheten till Malmö, målas ofta upp som en bra karriärmöjlighet för spelare men det måste vara samma för tränare?

– Jag spelade med Kristianstad ett litet tag men det blev inte som någon hade tänkt. Tyringe ville ha betalt och Kristianstad ville inte betala och så gick tiden och jag ville flytta hem till Malmö, säger André Schultz.

– Absolut. Vi har bra samarbete på juniorsidan också. Men jag vill ha så mycket som möjligt i ryggsäcken innan jag tar nästa steg.

Vad tror du om derbyt? 

– Malmö är numret större och ska vinna. Inget snack om saken. Jag tycker Malmö har ett jätteintressant lag på papperet. Rögle har inte så mycket att sätta emot. De har väl släppt in hur mycket mål som helst.

Ja, de har sämst målskillnad i historien efter tre matcher...

– Det gläder mig! 

Sist men inte minst – har du ångrat att du drog till Paris i stället för att träna?

– Nej, det har jag inte gjort. Det var en häftig resa.