Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utspelet: ”Det här är totalt vansinne”

Henrik Evertsson. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Henrik Evertsson. Foto: BILDBYRÅN

Henrik Evertsson är trött på lönehetsen i svensk hockey.

Mest ilska riktar han mot spelare som misslyckats i jakten på NHL och återvänder till SHL med orealistiska krav.

– jag kan bli så sjukt irriterad över spelare som levererar långt, långt under vad de tjänar, säger Evertsson till Aftobladet.

En kartläggning som SVT gjorde i december förra året visar att snittlönen för en toppspelare i ett topplag är 110 000 kronor per månad.

I en intervju med Aftonbladet går Växjö Lakers manager och vd till attack mot utvecklingen.

Han poängterar tydligt att han unnar spelarna att tjäna pengar, åtminstone de som gör sig förtjänta av feta löner.

Men han är kritisk till att det många gånger betalas överpriser för spelare som återvänder till Sverige efter en misslyckad tid i NHL eller något farmarlag i Nordamerika.

– De har egentligen inte uträttat någonting, men kan spotta in löner på 200 000 kronor i månaden. Bara för att tre-fyra klubbar är inblandade. Det är totalt vansinne. I nästan varje fall – och det här pratas det ingenting om – slutar det med att spelaren mår dåligt på grund av sin höga lön. De känner en otrolig press över att ha ett så stort kontrakt och på den fronten är svensk hockey dålig. Det är otroligt få som lever upp till de pengarna, säger Evertsson till Aftonbladet.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Växjö Lakers – direkt i Messenger 

 

Evertsson: ”Kan irritera mig”

Evertsson och hans Växjö Lakers gör sitt bästa för att hålla sig borta från den typ av spelare som, enligt Evertsson, inte själv förstår sitt värde.

– Jag kan irritera mig på spelare som inte kan hantera det. När de tror att 45 000 kronor i månaden är lite, att det inte räcker när man är 21 år. Då kan jag bli riktigt förbannad. Då har man inte fattat någonting, säger Evertsson till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Kör 270 mil för att se favoritlagets premiär

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!