Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utbrottet: ”Han är skogstokig i båset”

Två jämna perioder och ett kontroversiellt avgörande i den tredje. 

Emil Petterssons 3-1–mål var tydligt offside – Peter Andersson var vansinnig i Brynäsbåset på domaren Morgan Johansson. 

Växjö vann matchen med 5-1.

– Jag önskar att linjedomaren kliver in i vårt omklädningsrum och ber om ursäkt, säger Andersson till C More.

Det var en jämn tillställning i Växjö när smålänningarna tog emot Brynäs. Första perioden präglades av tufft spel och få målchanser, men målnollan sprack i andra perioden för båda lagen. 

Teemu Eronen inledde lördagens målkavalkad i Vida Arena när han snyggt satte 1-0 bakom Växjöbekantingen Viktor Andrén. Brynäsmålvakten skulle komma att släppa in ytterligare fyra mål bakom sig, varav två kom från Emil Petterssons klubba. 

”Han är skogstokig”

Brynäs kvitterade visserligen i powerplay genom Tomi Sallinen, men hemmalaget var numret större sett till 60 minuters spel. Man återtog ledningen genom Fredrik Karlström, men matchen avgjordes först när Emil Pettersson satte 3-1.

Reprisbilderna visade tydligt att Pettersson var offside, men huvuddomaren Morgan Johansson valde att inte blåsa då han ansåg att linjedomaren redan hade gjort en bedömning att Pettersson var onside. Vilda och högljudda protester från Brynäsbåset där Peter Andersson hade ett och annat att säga till Morgan Andersson.

– Det är en tydlig offside. Peter Andersson är skogstokig, sa C Mores expert Sanny Lindström i sändningen.

Huvuddomaren Morgan Johansson i C More efter matchen:

– Det är inte mycket att diskutera. Det är en sport som går otroligt fort, vi är inte mer än människor som gör fel ibland. Kör du inte bilderna i slowmotion så är den inte tydlig. Hade vi haft en linjedomare på andra sidan så hade den här inte missats, säger Morgan Johansson och fortsätter:

– Vi är inte tillåtna att titta upp på mediakuben när det gäller offside, och situationsrummet kan inte heller kliva in och bedöma det. 

Peter Andersson var märkbart frustrerad:

– Jag önskar att linjedomaren kliver in i vårt omklädningsrum och ber om ursäkt. Jag tycker det är tråkigt när det är ett så tydligt fel. Man måste kunna gå in och titta på det i efterhand! Just när det är så solklart har jag svårt att acceptera att det här ska bli mål. Varenda människa ser ju att det är offside, säger han till C More.

Växjö vann matchen med 5-1.