Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Tränaren vill lämna Redhawks

Höjdpunkter från Malmös senaste match i SHL. Förlust mot Färjestad med 1-5.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Peter Andersson har kontrakt med Malmö Redhawks till 2022.

Men enligt Aftonbladet vill tränaren lämna klubben efter den här säsongen.

– Jag har inte hört något om att han vill bort, säger klubbens general manager Patrik Sylvegård

Efter en hel del spekulationer och kom Malmö Redhawks och Peter Andersson överens om en kontraktsförlängning i våras. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2021-2022 – men nu uppges tränaren ändå vara på väg bort.

Aftonbladet skriver att Peter Andersson har möjlighet att bryta sitt kontrakt redan efter den här säsongen och att tränaren själv vill lämna.

– Det finns inte så mycket att säga. Peter har kontrakt och jag har inte hört något om att han vill bort, säger klubbens general manager Patrik Sylvegård.

Om du tvingas söka tränare, hur ser marknaden ut?

– Den är väl begränsad, men jag har inte undersökt det speciellt noga eftersom jag sitter med tränare på kontrakt inför nästa säsong.

Peter Andersson gjorde tio säsonger som spelare i Malmö och har även ett förflutet som general manager i klubben. Efter tränarjobb i Örebro och Lugano återvände han till Redhawks 2016 och är nu inne på sin fjärde säsong som huvudtränare.

Filander har skrivit på för Oskarshamn

Aftonbladet uppger även att assisterande tränaren Martin Filander är överens med Oskarshamn, där han blir ny huvudtränare nästa säsong. Enligt Kvällspostenns uppgifter skrev Filander på ett kontrakt med SHL-nykomlingen på måndagskvällen.

Att Martin Filander skulle lämna Malmö efter säsongen stod klart redan i november och Kvällsposten har tidigare avslöjat att förre NHL-backen och nuvarande Kristianstads-tränaren Andreas Lilja ersätter honom i Malmö. 

Andersson om tacklingen: ”Det är en lurig situation”

Malmös tränare Peter Andersson intervjuas om smällen som Oscar Alsenfelt fick mot Djurgården.