Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Succébacken kan lämna Rögle för KHL

Hör SHL:s vd efter de nya restriktionerna
Lucas Ekeståhål-Jonssun under en match med Rögle. Nästa säsong kan det vara KHL som väntar för den offensiva backen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Lucas Ekeståhl Jonsson har tagit stora kliv i Rögle under säsongen.

Nu kan succébacken hamna i KHL nästa säsong, rapporterar Sportbladet.

Lucas Ekesthål-Jonsson bytte Färjestad mot Rögle inför säsongen 2020/21. Där och då skrev han under ett tvåårskontrakt med ängelholmarna – ett avtal som löper ut nu till våren. 

Och det ser inte ut att bli någon fortsättning i nordvästra Skåne för den offensiva backen. 

Sportbladet rapporterar att Ekeståhl-Jonsson kan vara på väg till den ryska ligan, KHL. Enligt tidningen ska ett flertal klubbar vara intresserade.

– Jag har inga kommentarer alls kring Lucas Ekeståhl Jonsson, säger Rögles sportchef Chris Abbott till Sportbladet.

I KHL finns bland annat de tidigare Röglespelarna Daniel Zaar (Torpedo Nizhny Novgorod) och Roman Will (Traktor Chelyabinsk).

Ekeståhl-Jonssons agent Michael Rosell dementerar Sportbladets uppgifter i ett inlägg på Twitter. Han skriver bland anant att Ekeståhl-Jonssin inte är ”signad någonstans” och att det även pågår diskussioner med Rögle. 

Berättade om NHL-drömmen 

Lucas Ekeståhl Jonsson noterades för tolv poäng (2+12) under sitt första år i Ängelholm, som slutade först efter en tung SM-finalförlust mot Växjö Lakers.

På ett individuellt plan har årets säsong gått ännu bättre för Ekeståhl-Jonsson, som redan noteras för fem mål och 21 målgivande passningar. Det innebär att han är tvåa i backarnas poängliga, enbart bakom Jonathan Pudas i Skellefteå. 

I en intervju med Kvällsposten förra året berättade Lucas Ekeståhl-Jonsson att hans mål är att byta Rögle mot spel i Nordamerika när hans nuvarande kontrakt löper ut.

– Jag vet att det finns NHL-lag som har kollat på mig, men jag vet inte hur mycket. Jag vet att folk har kollat, sedan vet jag också hur stora skillnader det är i den här branschen mellan ett intresse och ett anbud, berättade Röglebacken för snart ett år sedan. 

Men nu kan det i stället alltså bli Ryssland och KHL som väntar för 25-årige Ekeståhl-Jonsson.

TV: SE FLER NYHETER

Se den mäktiga hyllningen