Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Publikfavorit tvingas bort från Växjö

Brendan Shinnimin uppges ha gjort sitt i Växjö.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Brendan Shinnimin uppges ha gjort sitt i Växjö Lakers – trots att han har ett år kvar på kontraktet.

Ledningen ska tvingas ha flera ”kvartssamtal” med kanadensaren efter flera incidenter förra säsongen, enligt Smålandsposten.

Under sina två första säsonger i SHL växte Brendan Shinnimin fram till att bli en stor publikfavorit i Växjö Lakers. 

Redan under hans första säsong stod han för 34 poäng på 45 matcher, och var med och tog laget till SM-guldet i överlägsen stil.

Inför den senaste säsongen skrev han på ett nytt tvåårskontrakt med Växjö Lakers, men det blev bara 22 poäng under grundserien – och nu har klubben bestämt sig för att göra sig av med stjärnan, uppger Smålandsposten.

Fick beskedet efter corona

Beslutet har enligt tidningen vuxit fram efter flera incidenter under säsongen – bland annat Shinnimins uppmärksammade tackling på Oskar Nilsson i Oskarshamn och en spearing på Mathias Bromé i Örebro.

Beteendet på isen har sedan lett till att ledningen ska ha behövt lägga mycket energi på att ha ”kvartssamtal” med 29-åringen, vilket Smålandsposten nämner som en stor del av beslutet att gå skilda vägar.

Shinnimin ska ha fått beskedet från Växjö Lakers kort efter att säsongen ställdes in på grund av coronakrisen. Även spelartruppen ska ha nåtts av beskedet, enligt tidningen.

Otäcka bilder på Oskar Nilsson – efter Brendan Shinnimins tackling