Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNFoto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
 Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Uppgifter: Lämnar KHK för en SHL-konkurrent

Publicerad

Han har endast gjort 14 matcher för Karlskrona.

Men nu är Per Ledin, 39, på väg bort från klubben enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Tidningen skriver vidare att Ledin är klar för en återkomst Luleå.

Per Ledin, 39, gjorde SHL-comeback i december då han skrev på för bottenlaget Karlskrona.

– Per har en förmåga att göra andra bättre och jag hoppas att han kan bidra med sitt sätt att spela och agera på isen, sade klubbens sportchef Patric Larsson till KHK:s hemsida då.

Men lördagens storförlust mot Djurgården med 7–0 kan ha varit Ledins sista match i Blekingeklubben.

Enligt Aftonbladet har Per Ledin brutit kontraktet med KHK. I stället ska han vara klar för en återkomst i Luleå, där han tidigare spenderat sju säsonger. Senast han representerade norrbottningarna var säsongen 2014-2015.

Missnöje i klubben

Det har knorrats en del i Karlskronalägret efter Per Ledins intåg i laget. Klubben har haft en ansträngd ekonomisk situation och så sent som i slutet av oktober meddelade klubben att man inte har råd med driften av sin hemmaarena. De tvingades säga upp all personal från och med årsskiftet då avtalet gick ut. Klubben släpade dessutom efter med löner till spelarna i form av uteblivna pensioner.

– Det lämpliga i att värva en spelare kom upp direkt i laget. Självklart känns det inte helt optimalt, sade backen Mattias Karlsson till Aftonbladet då.

– Det här handlar inte om Per som person, jag är själv kompis med Per och ville att han skulle komma hit. Men jag sa tidigt att jag hoppades att klubben skulle göra rätt för sig först. Tyvärr blev det inte så, fortsatte han.

Det svenska transferfönstret stänger på torsdag.

Per Ledin har mäktat med en assist på sina 14 matcher i Karlskronatröjan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag