Timothy Liljegren ser ut att stanna i Nordamerika den kommande säsongen. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNTimothy Liljegren ser ut att stanna i Nordamerika den kommande säsongen. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Timothy Liljegren ser ut att stanna i Nordamerika den kommande säsongen.  Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
SHL-backen draftades i somras av Toronto Maple Leafs. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNSHL-backen draftades i somras av Toronto Maple Leafs. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
SHL-backen draftades i somras av Toronto Maple Leafs.  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Uppgifter: Inget SHL för Timothy Liljegren

Publicerad

Timothy Liljegren ser ut att stanna i USA den kommande säsongen.

Toronto Maple Leafs ska enligt Sportsnet vilja skicka SHL-backen till klubbens AHL-lag i stället för att låna hem honom till Rögle.

– Jag tror det hade varit bra för honom att stanna kvar där borta och lära sig att spela på mindre hockeyrinkar, säger Rögles sportchef Anders Carlsson till Sportsnet.

Timothy Liljegren draftades i somras av Toronto Maple Leafs som den 17:e spelaren och klubben skrev sedermera ett NHL-kontrakt med 18-åringen. 

NHL-klubben har därmed allt i sina egna händer och kan välja att låna tillbaka honom till Rögle eller placera honom i AHL-laget Toronto Marlies. 

– Vill Toronto att han ska fortsätta spela hos oss så är vi gärna med och hjälper honom utvecklas vidare i sin hockeykarriär, har Rögles sportchef Anders Carlsson tidigare sagt.

Rögle går miste om Timothy Liljegren

Enligt Sportsnet lutar det dock åt att SHL-backen stannar i Nordamerika den kommande säsongen. Toronto Maple Leafs ser gärna att Liljegren startar i AHL-klubben Marlies – framför allt för att de då kan bevaka hans utveckling på nära håll och använda honom bästa möjliga sätt. Samtidigt som han anpassar sig till de mindre hockeyrinkarna. 

– Vissa spelare kanske behöver stanna i Sverige för att utveckla deras färdigheter. Men Timothy är väldigt, väldigt skicklig så han har redan det. Jag tror det hade varit bra för honom att stanna kvar där borta och lära sig att spela på mindre hockeyrinkar, säger Anders Carlsson till Sportsnet.

Mardrömsdebut för Liljegren

Men skulle Toronto Maple Leafs låna tillbaka honom, tar Rögle – som just nu laddar inför en ny säsong i SHL – emot backen med öppna armar.

– Vi skulle bli väldigt glada om Timmy kommer tillbaka till oss. Om han inte gör det så är vi glada för hans skull. Han är en jättebra kille. Det är jättestort för oss att Toronto Maple Leafs vill signa en av våra unga spelare, säger Anders Carlsson. 

Debuten i Toronto är nog dock en debut som Liljegren snabbt vill glömma. Svensken var på isen vid fyra av totalt fem insläppta mål när Maple Leafs förlorade med 5-2 mot Montreal. Svensken nobbade medier efter matchen. 

– Det var en väldigt slapp och oorganiserad match från vår sida och det passar inte den hör killen, säger coachen Sheldon Keefe till TSN.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag