Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ungdomarna storspelade för KHK i förlustmatchen

Carl Persson.
Foto: SUVAD MRKONJIC / TT NYHETSBYRÅN
Joseph Jonsson.
Foto: SUVAD MRKONJIC / TT NYHETSBYRÅN

KARLSKRONA. KHK föll ihop i den sista perioden och föll tungt i hemmapremiären.

Ungdomarna Carl Perssons första SHL-mål och Joseph Jonssons första SHL-assist bådar ändå gott för framtiden.

I slutet av den första perioden bjöd Joseph Jonsson, 19, efter över 40 SHL-matcher utanför poängprotokollet, kedjekamraten Carl Persson, 22, på en riktig Gretzy-macka från det berömda ”kontoret” bakom förlängda mållinjen.

– Ett minne för livet så klart, jag fick pucken efter matchen också. Det är klart, det hade förstås varit ännu roligare om vi hade vunnit, säger Carl Persson som bara hade att smälla in pucken bakom Joni Ortio från nära håll.

– Det är givetvis något man har gått och längtat efter länge, en sten som föll från axlarna. Extra roligt att få spela fram Calle, vi känner varandra väl sedan juniortiden i HV och har gjort några såna mål tidigare, säger Joseph Jonsson.

"Fel spelare att släppa

Tyvärr räckte det inte hela vägen, eller ens till poäng.

Fjolårets poängkung och vinnare av Guldhjälmen, Skellefteås veteran Joakim Lindström, 33, sänkte på bara drygt fem minuter i inledningen av den tredje perioden KHK. Två stenhårda dragskott i nättaket bakom Johannes Jönsson, efter att först ha värmt upp med en klockren ramträff.

– Vi sa det i omklädningsrummet nyss, det kanske var fel spelare att släppa, suckar Carl Persson.

– Vi blir lite passiva och det kanske sätter sig lite i bakhuvudet när de får ett kvitteringsmål efter bara 45 sekunder, men vi blir alldeles för stillastående efter det, fortsätter Joseph Jonsson.

"Det tar sin tid"

Ungdomskedjan ändå ett rejält sparkapital för tippade bottenlaget Karlskrona.

– Det tar sin tid att etablera sig i den här ligan, kul att höra att så många tror på mig. Jag känner att jag växer in i det mer och mer och har fått spela center under försäsongen med, den roll jag trivs bäst i, avslutar Jonsson.