Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tyler Bilton lämnar Rögle – klar för NHL

Dagens tre största sportnyheter
Tyler Bilton. Foto: Lasse Mauritzson/Rögle BK

Tyler Bilton kom till Rögle inför förra säsongen.

Redan nu lämnar han klubben för att fortsätta karriären i NHL-laget Arizona Coyotes organisation.

– Även om det är ett drömjobb så var det här inget enkelt beslut. Jag stortrivs i Rögle BK och har verkligen våndats över beslutet, säger Bilton i ett pressmeddelande.

Säsongspremiärerna närmar sig runtom i Sverige. För Rögles J20-lag kommer den ske utan Tyler Bilton. Den 35-åriga kanadensaren lämnar sitt jobb som assisterande tränare med omedelbar verkan.

Han har erbjudits ett jobb som scout för NHL-laget Arizona Coyotes.

– Vi önskar Tyler Bilton lycka till när han nu får chansen att förverkliga en dröm och målsättning att få jobba i en NHL-organisation. Vi vill också tacka Tyler för hans hårda arbete, passion och professionalism som han bidragit med i vårt J20-program, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressmeddelande.

Bilton lämnar Rögle

Rögle BK är nu på jakt efter en ersättare. Bilton säger att det var svårt att säga upp sig från Rögle. Men NHL är för stort för att nobba.

– Jag känner dock att jag inte kan tacka nej till en sådan chans. Jag är oerhört tacksam för att Rögle gav mig chansen och jag är överväldigad över hur väl mottagen jag blivit i hela organisationen, sport, kontor, restaurang och driften. Det har varit en spännande och lärorik säsong och jag ser fram emot att följa klubbens fortsatta utveckling, säger Tyler Bilton.