Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tvingas till ett längre uppehåll efter skadan

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

I skuggan av Malmös ras i Timrå precis före nyår, så skadade sig Magnus Pääjärvi efter ett skott på handen.

Nu står det klart att 30-åringen inte spelar på ett bra tag.

Pääjärvi väntas missa samtliga matcher till OS-uppehållet.

– Som det ser ut i dag, så är det den frånvaron det handlar om på grund av en skada, säger Malmöcoachen Joakim Fagervall.

I början av november kom Magnus Pääjärvi tillbaka till SHL. Han har haft det tufft att hitta rätt i ligan, och nu tvingas han till ett längre uppehåll. 

Det är skadan mot Timrå, där Pääjärvi klev av i slutskedet av matchen, med kraftiga smärtor, som gör att han tvingas till ett uppehåll.

Tränaren Joakim Fagervall bekräftar att det är den skadan som gör att han inte indisponibel för spel framöver. Det troliga är att Pääjärvi missar alla matcher fram till OS-uppehållet. När laget väl är tillbaka från Covid-19-utbrottet som pågår, så ska åtta matcher spelas på 13 dagar mellan den 18 januari och 30 januari.

Inga nya fall bekräftade senaste dygnen

Det pågående covid-19-utbrottet gör att Redhawks inte spelar matcher just nu.

Däremot har det blivit en ljusning.

När man återsamlades i måndags, den 3 januari, så konstaterades ett utbrott på sex spelare i truppen.

Under dagarna därpå så konstaterades ytterligare fyra spelare smittade, plus en ledare och även delar av övrig personal i föreningen har också konstaterats smittade.

Lyckligtvis för Malmös del så meddelar nu Joakim Fagervall att man inte fått in några nya fall. På måndagen kan de sex första vara tillbaka i träning, om de är symptomfria och sedan kommer övriga fyra att komma tillbaka om de är symptomfria fram till och med torsdag.

Då är Redhawks ambition att man ska ha en full trupp med tio spelare som nyligen gått igenom en covid-19-sjukdom.

Samtliga spelare uppvisar dock endast mildare symptom, eller inga symptom alls.

Lagledningen utesluter inte att det kan vara fler som redan har gått igenom en smitta, vilket gör att man är försiktigt positiva till att något ytterligare utbrott inte ska behöva förekomma.

– Som det ser ut nu är Magnus Pääjärvi den enda spelaren vi inte kommer att ha tillgänglig för spel. Och det är på grund av en skada, säger Joakim Fagervall.

Efter matchen den 30 januari, då man möter Frölunda, så kommer inga matcher att kunna spelas. Då man har tre danska spelare i OS-turneringen, som har samma position i laget (Backar), så står det sedan lång tid tillbaka klart att Redhawks inte spelar matcher under den perioden.

Samtliga danska spelare flyger till Peking den 1 februari, för att inleda med karantän.