Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-profilen öppnar för att gå in i SHL-klubben

Erik Granqvist förlängde sitt tv-kontrakt med Nent förra sommaren med fyra år.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Erik Granqvist har bland annat varit målvaktstränare i Färjestad.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Målvaktstränaren Magnus ”Volle” Wennström lämnar Rögle för KHL. 

Nu öppnar Erik Granqvist för att förstärka ledarstaben.

– Det vore väldigt inspirerande att coacha Rifalk och Clang som är extremt begåvade målvakter och väldigt ambitiösa killar, säger han. 

Efter över 30 år i Rögle blev det på måndagen offentligt att Magnus ”Volle” Wennström lämnar klubben för ett nytt jobb i KHL, närmare bestämt Dynamo Moskva. 

Därmed behöver Rögle se sig om efter en ny målvaktstränare. 

Ett alternativ kan vara tv-profilen Erik Granqvist. Enligt uppgifter ska han vara aktuell för klubben. 

– Det vore väldigt inspirerande att coacha Rifalk och Clang som är extremt begåvade målvakter och väldigt ambitiösa killar och bygga vidare på det förnämliga jobb som ”Volle” har gjort, säger han. 

Förlängt tv-kontraktet 

Erik Granqvist har tidigare arbetat som målvaktstränare i Färjestad under många år men också i Tre Kronor. I dag syns han främst i Nents studiosändningar från NHL med bland annat Niklas Jihde, Håkan Södergren och Rickard Wallin. Samtidigt bor han i Ängelholm och är redan inne i Rögles verksamhet. 

– Jag är med i Rögles målvaktsgrupp för ungdomslagen och gillar verkligen den dagliga verksamheten i hela klubben där alla är med och driver klubben uppåt och framåt i en passionerad och positiv anda. 

Men så sent som förra sommaren förlängde Erik Granqvist sitt kontrakt med Nent med fyra år och frågan är om tv-jobbet går att kombinera med uppdraget som målvaktstränare i Rögle. 

– För att det ska bli aktuellt med a-laget behöver vi i så fall hitta en lösning där det går att kombinera med mina tv-uppdrag på Viaplay, säger han.