Sam Hallam, tränare i Växjö. Foto: C MoreSam Hallam, tränare i Växjö. Foto: C More
Sam Hallam, tränare i Växjö.  Foto: C More
Djugården vann toppmötet i Växjö. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNDjugården vann toppmötet i Växjö. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Djugården vann toppmötet i Växjö.  Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Raseriet: "Otroligt låg nivå – jag blir orolig"

Publicerad
Uppdaterad

VÄXJÖ/STOCKHOLM. Växjös tunga vecka fortsätter.

Efter finalförlusten i CHL kom nästa smäll – då Djurgården besegrade de överlägsna serieledarna på bortais med 3-1.

Efter matchen är Sam Hallam rasande på domarna.

– Jag blir orolig för spelarnas säkerhet, säger han. 

Djurgården fortsätter att imponera i SHL.

Under torsdagskvällen tog laget en blytung seger borta mot seriesuveränerna Växjö i seriefinalen. Efter en mållös förstaperiod skickade Patrik Lundh in ledningsmålet för Djurgården i inledningen av den andra.

Svaret från Växjö skulle dock komma. 

Brendan Shinnimin förvaltade Arvid Lundbergs passning och kvitterade med drygt två minuter kvar av mittenperioden.

Men i den tredje visade tabelltvåan Djurgården att man är att räkna med, även på bortaplan.

Mikael Ahlén gav gästerna ledningen igen och i slutskedet  stänkte Niclas Bergfors in slutresultatet 3-1.

Sam Hallam: "Vi var inte tillräcklgt bra"

Växjös tränare Sam Hallam var efter matchen nöjd med den egna insatsen – däremot riktade han knivskarp kritik mot domarinsatsen.

– Det är helt ologiskt om man ser till hur det såg ut i de två första perioderna, men de (Djurgården) tog över mer och mer och deras tredje period ger mersmak, säger experten Sanny Lindström till C More.

– Jag är ändå imponerad med tanke på tisdagens finalförlust i CHL då vi var väldigt besvikna.

Växjös tränare Sam Hallam är i sin tur rejält besviken på domarnivån under matchen.

– Domarna märkte att det var match först i den tredje perioden då en av dem blev pååkt. Jag står i båset och är orolig att något ska hända med mina spelare, vad som helst kan hända. Jag tycker att det är otroligt låg nivå på domarna, säger Hallam.

Är det någon specifik situation du tänker på?

– Nej, det är överlag. Vi förlorade matchen för att vi inte är tillräckligt bra, det ligger absolut inte på domarna och det handlar inte om en speciell händelse. Men överlag är domarnivån otroligt låg. Det har känts så länge och jag känner att jag måste få säga det.

Djurgårdens målvakt Joacim Eriksson, som ju har ett förflutet i Växjö, är desto gladare.

– Jäkligt roligt. Skönt att vi kör på där ute. Jag tycker att vi har hög potential inför framtiden, säger Eriksson.

 

Johanna Dahlén
sport@expressen.se

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag