Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tung återstart för Rögle – förlorade mot Örebro

Se alla höjdpunkter från matchen!
Örebro firar mot Rögle på hemmais.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Leon Bristedt och resten av Rögle förlorade mot Örebro.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Första tillställning efter coronapausen.

Då hemmaslog Örebro ett skadeskjutet Rögle med 4-1. 

Segern innebär att Närkelaget återigen är tillbaka på en slutspelsplats. 

– Det känns som vi inte riktigt orkar, säger Rögles comebackande forwardsstjärna Anton Bengtsson till C More.

Covidbreaket är över, dött och begravet.

Under torsdagskvällen var det dags för såväl Örebro som Rögle att ge sig ut i SHL-rinken för första gången sedan de båda klubbarna fick in coronasmitta till sina trupper.

Och det var hemmalaget Örebro som började klart bäst inför den hockeysuktande publiken.

Med bara lite drygt en halv minut kvar på matchens första period satte Rodrigo Abols ledningsmålet för Örebro i powerplay. Fullträffen var hans nionde under årets SHL-äventyr och första på 14 (!) tillställningar.

– Att säga att det kändes skönt är en underdrift, säger målskytten till C More.

– Vi började ganska bra, det är vår rink och vi har inte spelat på tre veckor. Alla är trötta på att träna och nu ska vi in till matchkänslan och tajmingen igen.

Gästande Rögle har toppat den hackiga SHL-tabellen under stora delar av vinterns hockeyäventyr. Men den sista tiden har ängelholmarna tappat formen en aning och inför torsdagens möte hade Rögle bara vunnit två av sina senaste sex seriematcher.

”Lyckligtvis lyckas jag komma runt”

Med bara dryga minuten kvar på mittperioden gjorde nyförvärvet Oskar Stål-Lyrenäs vad han kunde för att vända på den negativa Rögletrenden. 

23-åringen blev helt frispelad mot en annars stabil Jhonas Enroth och satte ett kyligt kvitteringsmål som innebar 1-1 inför den tredje och avgörande akten.

– Jag ser att en forward agerar back och då försöker jag slå honom. Lyckligtvis lyckas jag komma runt honom, säger Stål-Lyrenäs till C More.

Det där likaläget blev dock kortlivat.

Redan i början på den tredje perioden lyckades Örebro återta hemmaledningen via en turlig Robin Kovacs, som satte 2-1 via Röglestjärnan Leon Bristedts klubba. 

”Känns som vi inte riktigt orkar”

En snabb spelvändning senare visade jumbotronen i Behrn arena att ställningen var 3-1. En helt frispelad Miika Salomäki satte tillställningens fjärde mål från slottet, elegant framspelad av Kristian Näkyvä.

Skadeskjutna Rögle saknade hela åtta spelare i laguppställningen inför torsdagens bortamöte och skåningarna hade svårt att vaska fram riktigt heta chanser i Närke. Med halva den tredje perioden kvar ledde Örebro skotten med överlägsna 40-18. 

– Det känns som vi inte riktigt orkar, säger Rögles comebackande forwardsstjärna Anton Bengtsson till C More. 

Nej, Rögle orkade inte riktigt skapa någon nerv i Behrn arena. Med drygt tre och en halv minut kvar på tillställningen dödade Linus Öberg all den sista lilla spänningen när han satte matchens femte mål, som betydde 4-1 till Örebro. 

– Jag tycker det är starkt av oss att ta tre poäng, det var länge sedan senast. Det är en stark insats av hela laget, säger Öberg till C More. 

4-1-viktorian innebär att Örebro kliver upp till en tiondeplats i SHL-tabellen och återigen är tillbaka på en slutspelsplats. 

Rögle får å sin sida försöka ladda om så snabbt som möjligt. Redan till helgen vankas back-to-back-derby mot ärkerivalen Malmö Redhawks. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER

SHL:s vd om restriktionerna