Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trotjänaren blir Växjös nästa kapten: ”Ärofyllt”

Erik Josefsson är en av få riktigt trotjänare i Växjö Lakers och har varit med sedan klubben spelade i Hockeyallsvenskan. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Efter elva säsonger får centern Erik Josefsson ett C på sitt bröst.

32-åringen blir Växjö Lakers kapten den kommande säsongen.

– Det känns jätteroligt och väldigt ärofyllt, säger han till klubbens hemsida.  

Erik Josefsson är en av få spelare som varit med på Växjö Lakers långa men snabba resa från Hockeyallsvenskan till SM-guld. 

Han debuterade i den småländska klubben redan 2008, när hemmamatcherna fortfarande spelades i gamla Lakerdome från 1970-talet. Sedan dess har han vunnit två guld, fördelade på elva säsonger.

De senaste tre åren har han även varit assisterande kapten. Men nu byter han upp sig – och blir Lakers lagkapten. 

– Alla tre kaptenerna som jag har haft under mina år i klubben har varit väldigt bra på sina sätt. Det jag framför allt tar med mig från dem är att vara lyhörd inför gruppen. I övrigt ska jag fortsätta att vara den jag är och bidra med det jag står för samtidigt som jag agerar länk mellan spelare och tränarstab, säger Erik Josefsson till Lakers hemsida. 

”Klass rakt igenom”

De senaste fyra säsongerna har kanadensaren Liam Reddox varit kapten i Lakers och han har inget emot att lämna över den rollen till Erik Josefsson.

– Erik är klass rakt igenom. Han sätter alltid laget i första hand, ett riktigt proffs som jobbar hårt varje dag och lätt att följa som lagkamrat. Det finns ingen person som älskar laget och staden mer än Joey, säger Reddox.

Växjös huvudtränare Sam Hallam fyller på: 

– Oavsett vad Växjö Lakers ställs inför står alltid nummer 60 där, lojal, envis och leder med exempel. Han har erfarenhet med fortsatt hunger att leda oss mot framgång samt är ett föredöme i sitt uppträdande både på och utanför isen. Självklart är Erik Josefsson vår nya kapten.