Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Trodde inte jag skulle vinna en slutspelsmatch”

Ted Brithén och Anton Bengtsson firar ett av fyra mål mot Frölunda i lördags.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ted Brithén under 4-0-vinsten mot Frölunda.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Om han inte var inskriven i Rögles historieböcker tidigare så är han det nu.

Genom att spela fram till dubbla mål såg Ted Brithén nämligen till att Rögle vann en slutspelsmatch för första gången i klubbens historia.

– Det trodde jag inte att jag skulle få göra när jag var liten, säger Röglestjärnan.

Inför lördagens slutspelsseger med 4-0 mot Frölunda hade Rögle inte spelat en kvartsfinal sedan 1994. Men den där bristande rutinen syntes inte på isen, där Rögle kontrollerade mer eller mindre hela matchen.

– Det är häftigt att vinna en slutspelsmatch. Det trodde jag inte jag skulle få göra i Rögle när jag var liten. Så det är en häftig känsla, säger Ted Brithén, som är fostrad i Rögle sedan barnsben. 

– Men vi är inte nöjda efter det här. Vi känner att vi spelar en bra hockey och vi ska fortsätta göra samma sak. 

Hur kändes matchen för din egen del? 

– Förvånansvärt bra. Fysiken har inte riktigt varit där, den har varit upp och ner hela säsongen. Men jag kände mig fräsch. Jag gick in med stort självförtroende. Jag, (Adam) Tambellini och (Anton) Bengtsson har kuggat i varandra bra den senaste tiden. Vi ska bara fortsätta göra vår grej.

Ted Brithén, Anton Bengtsson och Adam Tambellini firar ett av fyra mål mot Frölunda.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Lördagens 4-0-vinst var på alla sätt och vis ett nytt kapitel i Rögles historia. Inför matchen hade nordvästskåningarna aldrig lyckats vinna en enda slutspelsmatch i SHL, eller dåvarande Elitserien. 

– Det är klart det är speciellt. Tänker man efter så är det många runtomkring som är otroligt stolta över vårt lag. Det är kul att få vara delaktig, säger Ted Brithén.

För egen del missade Brithén de tre sista matcherna på årets grundserie. Han skrev på för Rögle i mitten på februari och gjorde därefter åtta matcher för sin nyblivna klubb.

”Man blev livrädd – hade inte räknat med”

Mot Frölunda blev det dubbla assistpoäng för Brithén, som spelade över 14 minuter.

– Det är ett kvitto på att man gör bra saker. Det är bara till att vara ödmjuk inför nästkommande match. Nu är det noll på statistiken igen inför nästa match. Det är bara till att bidra med det som behövs för dagen och hjälpa laget, säger Brithén.

Trots att lördagens första kvartsfinalmöte spelades utan publik gick det ändå att ta på stämningen. Centrala Ängelholm fylldes av grönvita flaggor, tröjor och halsdukar flera timmar innan nedsläpp.

Inne i Catena arena hördes läktarsång från restaurangen och hemmaspelarna fick ett varmt – men coronasäkert – mottagande redan när de ankom till sin hemmaborg.

– De hade radat upp sig på led och tutade, man blev ju livrädd när man klev ur bilen. Det var man inte beredd på, men det är häftigt. Vi har ett otroligt stöd här och supportrarna gör allt de kan för att visa det för oss. Så klart gör det en extra taggad inför en sådan här match, säger Ted Brithén.

Ni känner stödet trots att supportrarna inte är på plats? 

– Absolut gör vi det. Det är otroligt, det är med stor stolthet som man representerar det här laget.

”Kan nästan skriva en hel bok” 

Egentligen skulle Ted Brithén inte spela något slutspel med Rögle. Han lämnade sin moderklubb för ett drygt år sedan, skrev på för SC Bern i Schweiz och flyttade utomlands.

Men den där utomsvenska sejouren blev uppenbarligen inte så särskilt lång. 

– Man kan nästan skriva en bok om alla tankar som flugit i skallen under säsongen och alla avbrott och allt hattande hit och dit. Men det gör också att man är lite mer i nuet när man väl är här och man uppskattar den här tiden, säger Ted Brithén, och fortsätter med en nick mot omklädningsrummet:

– Det är helt fantastiska killar där inne som krigar för varandra och som har gjort det över hela säsongen. Det är väldigt, väldigt, kul att få vara en del av det.

Någon tid för slutspelsnjutning finns dock inte för Brithén eller hans lagkamrater. Redan kockan 15.00 på söndagen börjar kvartsfinal två mellan Rögle och Frölunda.