Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tredje raka vinsten när Malmö vände mot DIF

Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt och Adam Ollas Mattsson mot Djurgårdens Albin Grewe.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGRE / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. Malmö Redhawks vände och vann mot Djurgården.

Tre mål i matchens sista period banade väg för skåningarnas tredje raka seger.

– Vi kommer ut starkare, vi sätter våra lägen och vi vinner kamperna, sa Adam Ollas Mattsson efteråt. 

Malmö Redhawks hoppade in på isen och gjorde matchcomeback efter ett kort och ofrivilligt coronabreak

Skåningarna jagar ett tabellmässigt lyft och har spelat klart färre matcher (40) än samtliga lag man har runt sig i tabellen.

Matchen mot Djurgården blev inledningsvis en böljande historia, med långa spelsekvenser och få chanser. Allra närmast ett ledningsmål kom Malmöbacken Adam Ollas Mattsson, när han dundrade ett stenhårt skott klockrent i ribban bakom Mantas Armalis.

– Jag får på en riktigt skön träff. Men det har känts bra personligen på sistone, jag får mycket förtroende och spelar mycket, sa Ollas Mattsson.

Djurgården kopplade ett litet grepp om Malmö i mittperioden och satte stundvis tryck på ett slarvigt hemmalag. 

”Alla mål räknas” 

Med lite drygt fem minuter kvar på matchens andra period kom ledningsmålet för Djurgården. Nyförvärvet Marc-André Gragnani lämnade över pucken till backkollegan Marcus Högström, som lyfte på sin klubba och bombade in 1-0.

Målet var Högström andra för säsongen. Eller första, om man väljer att räkna bort fullträffar i tom kasse från målprotokollet. 

– Alla mål räknas! Men det har inte varit så mycket av den varan, det kommer väl nu framöver, sa Högström till C More. 

Malmö Redhawks reste sig i den tredje akten och kom ut som ett nytt, mycket starkare, manskap. Skåningarna satte tung press på Djurgården direkt och när Jesper Jensen Aabo fick sitt fjärde skottläge i samma spelsekvens begick han inget misstag – utan tryckte in 1-1-målet.

Åtta minuter senare fick den lilla restaurangpubliken i Malmö arena anledning att jubla på nytt.

Mantas Armalis lämnade sitt målområde för att försöka rensa undan en löst glidande puck från Pathrik Westerholm. Men Adam Johnson var med på noterna, tryckte pucken förbi bortamålvakten och satte 2-1 i tomt mål. 

– Vi kommer ut starkare i tredje, vi sätter våra lägen och vi vinner kamperna. Sedan är det små marginaler, som på på Johnsons mål, sa Adam Ollas Mattsson.

Åkte ut för fighting

Djurgården plockade ut sin målvakt och gick hårt för en kvittering. Men ett missförstånd i offensiv zon banade väg för Lars Bryggman, som satte det matchavgörande 3-1-målet i tom kasse.

Segern är Mif:s tredje i rad och lyfter upp skåningarna till en tiondeplats.

– Jag tycker vi kommer ut bra i tredjeperioden och tävlar på ett annat sätt. Vi gör det vi gör i förstaperioden. Vi får utdelning och vi får energi, sa Joakim Fagervall efter segern. 

Men vinsten kom inte utan en smolk i den skånska glädjebägaren – hemmalagets Anton Olsson lämnade matchen med drygt åtta och en halv minut kvar. 

Malmötalangen tappade sin hjälm i samband med en kortare fight mot Djurgårdens Albin Grewe, och såg ut att landa olyckigt mot isen samtidigt som han fick ett slag mot huvudet.

– Det blir lite trubbel där. Men jag tycker den sista smällen är onödig, han slår huvudet mot isen. Han tappar balansen och snubblar. Det är olyckligt, han spelar nog inte på en vecka, sa Malmötränaren Joakim Fagervall.