Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Träningarna där har varit ett stort skämt”

Carl Persson. Foto: BILDBYRÅN
Persson ansluter nu till Malmö Redhawks. Foto: BILDBYRÅN

MALMÖ. Carl Persson är tillbaka i Sverige och kontraktet han signerade i våras aktiveras nu, ett halvår senare.

Han ser fram emot att vara tillbaka i Sverige, och kanske framför allt att träna ordentligt och spela på en högre nivå.

– Träningarna där borta har varit ett stort skämt, säger Persson.

Redan under fredagen fanns Carl Persson på plats i Malmö arena. Omgående började han köra specialträning med Jesper Mattsson, med teknik som huvudfokus, och även extra skridskofysträning med Freddie Sjögren, som är Redhawks fystränare.

- Jag behöver komma i gång med riktigt tunga träningar, även om jag naturligtvis vill spela så snabbt som möjligt. Träningarna i Atlanta (I ECHL, tredjeligan i USA) håller ingen vidare klass, säger Persson.

Du behöver komma gång bättre helt enkelt?

– Ja, sedan får det vara upp till tränarna att bestämma när jag ska spela. Men det är nog inte troligt att jag spelar de första matcherna. Skulle de däremot ta ut mig, så spelar jag mer än gärna.

Berätta hur turerna varit där borta.

– Direkt när jag åkte ner i ECHL, började Patrik ringa till mig och efter ett tag så började min amerikanske agent att ställa lite krav på Nashville. De frågade vad planen var för mig.

 

LÄS MER: Lämnar farmarligan – klar för Malmö

Carl Persson: ”En riktig skitsituation”

Vad var planen för dig då?

– De erkände att de satt mig i en riktig skitsituation och hade ingen plan. När jag fick höra det, så kändes det inte rätt, och då hade Malmö ringt i tre veckor och velat ha hem mig. Jag tänkte att jag inte kunde härja i en sån här lingonliga. Nu var det dags för en omstart.

Men du var väl uppe i AHL någon gång?

– Uppe och uppe... Jag fick komma upp när de hade skador. Då tog de in mig på matchvärmningen, sedan fick jag sitta på läktaren. Och det var också bidragande. Att så här kan vi inte ha det.

Ångrar du att du åkte över?

- Egentligen inte. Jag ville inte vänta, för jag visste inte om chansen skulle komma igen. Det var olyckligt att jag inte fick chansen, men jag är glad att jag testade det, samtidigt som jag kommer dra mig för att sticka direkt nästa gång.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Malmö Redhawks – direkt i Messenger 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!