Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tog sjätte raka mot drömmotståndarna

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

VÄXJÖ. För två säsonger sedan vann Malmö Redhawks samtliga fyra möten mot Växjö Lakers.

Förra säsongen vann Växjö samtliga fyra.

Melodin är tydligen att gå rent, för den här säsongen har Växjö vunnit två matcher av två möjliga. Den här gången med en otrolig effektivitet. 

– Jag vet inte om man ska kalla det något mer än slumpen, det blir så ibland, säger Robert Rosén efter matchen.

Malmö har lastat på sitt lag ordentligt senaste veckorna. 

Offensivt. Det märktes också i det offensiva spelet i Växjö denna kväll. Det var bortalaget som styrde stora delar av matchen, men Janis Kalnins vann målvaktsmatchen.

– Vi skapar fruktansvärt mycket offensivt och har många skickliga spelare i hela laget, men vi måste sätta chanserna också, säger Malmös Adam Ollas Mattsson.

Daniel Marmenlind i andra målet däremot hade sin förmodligen tuffaste kväll på jobbet sedan han blev en SHL-målvakt.

Redan på det 14:e skottet för Växjö hade han släppt in fem mål. Då hade Malmö gjort tre mål på nästan 30 skott. 

– Vi ger ju bort målen, som förra matchen. Det är aldelles för lätta mål de får, hela vägen genom offensiv zon och ner. Vi kanske inte är så synkade som vi ska vara, de slår en pass och får bort två-tre spelare, det är för lätt, säger Adam Ollas Mattsson.

– Det har varit två matcher som har varit dåliga, det är inte så mycket systemet som på personliga plan. Det är mer att gå till sig själv och individuella saker att kolla över, säger Ollas Mattsson

Efter första perioden stod resultattavlan på 2-2, men med stort övertag för Malmö på skotten.

– Vi gör väl en konstig match, första är det bara Malmö på banan. Vi tar vara på två kontringar som gör att det står 2-2, säger Robert Rosén efter matchen.

Drog i väg i tredje perioden: ”En jättestyrka”

En gång till hade Malmö kraften att kvittera, men sedan tog det stopp. Växjö gjorde 4-3 och 5-3 innan det blev paus igen.

– Sen blir vi bättre och bättre desto längre matchen går, i tredje har vi ganska bra kontroll på det. Sista 20 kändes det ganska stabilt, men första 40 är det vidöppet. Janis gjorde det jättebra i mål, säger Rosén.

Växjö fick med sig alla tre poäng, trots att deras prestation varierade under matchen.

– Det är en jättestyrka att ha, att vi vet att vi kan vinna även när det ser ut som det gör i första, sen håller det inte i längden att ha så låga dalar. Även om vi inte alltid spelar på topp så behöver dipparna vara lite högre nivå än vad vi visar i första perioden.

Sex raka vinster i seriespel mot Malmö, hur kommer det sig?

– Jag vet inte, vårt spel kanske passar Malmö illa. Jag vet inte, det blir så ibland, man får sådana streakar mot vissa lag när det är svårt att förklara varför... och mot vissa lag har man det tuffare i stället. Jag tycker att Malmö är ett bra lag, de är kanske bättre än oss till och med de första 40, säger Rosén.

Höjdpunkter Malmö-Skellefteå