Mathias Tjärnqvist. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNMathias Tjärnqvist. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mathias Tjärnqvist. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Tjärnqvist har ett förfutet även i Skåne-rivalen Rögle. Foto: ULF RYD / KVP/EXPRTjärnqvist har ett förfutet även i Skåne-rivalen Rögle. Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Tjärnqvist har ett förfutet även i Skåne-rivalen Rögle. Foto: ULF RYD / KVP/EXPR

"Tjärna" på plats med Redhawks

Publicerad

När Redhawks återstartade träningen på måndagsförmiddagen i Malmö Arenas träningshall, fanns ett välbekant ansikte på plats.

Veteranen Mathias Tjärnqvist stod sidan om och kollade. Inom ett par veckor tar han beslut om framtiden.

- Man blir sugen när man ser grabbarna på is, men inget beslut är taget.

För den 38-årige veteranen, blev det inget nytt kontrakt i våras. Sportchefen och vd:n Patrik Sylvegård har tidigare sagt att han ändå kan tänka sig att ha kvar "Tjärna" i organisationen.

- Det har varit snack om det. Men det är ingenting som är klart. Jag måste först avgöra om jag ska spela hockey den kommande säsongen, säger Tjärnqvist när han bevittnar träningen från båset, tillsammans med Malmö Redhawks ledare.

Ett beslut snart?

- Inom ett par veckor skulle jag tro att det blir.

Och då kan det bli var som helst?

- Jag är öppen för det mesta. Säger inte nej till någonting. Och kroppen känns riktigt bra, säger 38-åringen.

Tjärnqvist på plats med Redhawks.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Redhawks nyförvärv på plats

På isen fick Tjärnqvist se sitt gamla lag, med samtliga nyförvärv på plats. Det handlar om ett föryngrat Malmö Redhawks, som under sommaren gjort ett flertal intressanta nyförvärv. Två av dessa sattes ihop direkt när Daniel Zaar och Max Görtz bildade en trolig toppkedja tillsammans med en av förra säsongens stora genombrottsmän, Fredrik Händemark.

Redhawks kommer att träna på is under hela veckan, och i början på nästa vecka, innan man den 17 augusti möter Pantern på Malmö Isstadion, som blir den första träningsmatchen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag