Fortsätter vinna – hemmaslog Rögle

Se alla höjdpunkter
Eric Gelinas förlorade i coembackmatchen för Rögle.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Jublande Timråspelare under vinstmatchen mot Rögle.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Den rödvita succéformen lever vidare.

Timrå hemmabesegrade tabelltvåan Rögle med 4-3 efter straffläggning.

Stor hjälte för SHL-nykomlingen blev Ty Rattie, som låg bakom tre av Timråmålen.

– Det var inte vår bästa match som lag, säger Röglestjärnan Adam Tambellini.

På en sida isen stod det formtoppade bottenlaget Timrå, som vunnit fyra av sina fem senaste matcher i SHL. 

På den andra – tabelltvåan Rögle, som förlorat mot lag som Linköping, Färjestad och Leksand den sista tiden. 

– Jag tycker att vi gör en bra period. Vi möter ett topplag men står på oss, säger Ty Rattie till C More efter 20 spelade minuter. 

Ja, hemmalaget Timrå inledde fint och tog ledningen i powerplay med drygt sju minuter kvar på den första akten. Målet signerades Rattie – hans nionde under årets grundserie.

Rögle lyckades dock trycka in en kvittering genom formstarka Adam Tambellini kort innan den första pausen. Även det målet kom till i spel fem mot fyra. 

Tambellini: ”Vi höll oss inte till vår matchplan” 

Timrå spelade med stort självförtroende efter den sista tidens fina resultat och det dröjde inte länge innan nykomlingarna återtog ledningen.

I början på mittperioden satte Sebastian Hartmann 2-1-målet, assisterad av Ty Rattie och den tidigare Röglebacken Joey LaLeggia. 

– Vi höll oss inte till vår matchplan under inledningen. Då blev vi tvungna att jaga och det är inte det som vi ska behöva göra, säger Adam Tambellini.

Den tredje perioden blev en stökig historia där Rögle länge hade svårt att hota Jacob Johansson i hemmamålet. Först med fyra och en halv minut kvar på matchen lyckades den comebackande backtalangen William Wallinder sätta 2-2-målet.

Men fullträffen såg ut att bli helt betydelselös.

Kort från slutet slarvade nämligen Rögle i egen zon, Timrå tackade och tog emot – Ty Rattie utnyttjade egen retur och satte 3-2 bakom Christoffer Rifalk. 

Rögle kvitterade på nytt

Rögle surfade rakt mot sin andra raka SHL-torsk och tvingades till en sista desperat kvitteringsanstormning. Ängelholmarna fick draghjälp med 27 sekunder kvar – då åkte Tim Erixon ut två minuter för en hooking och Rögle kunde spela med sex spelare mot fyra. 

14 sekunder senare satt kvitteringspucken och som så många gånger förr var det ingen mindre än Adam Tambellini som låg bakom fullträffen. 

– Det var inte mycket tid kvar på matchen och jag försökte bara få pucken mot mål. En retur hittade fram till mig och jag försökte bara skjuta mot mål, säger Tambellini.

Matchavgörandet gick till straffar, där Robin Hanzl drog det längsta strået och gav segern till Timrå. 

Vinsten innebär att Timrås succéform lever vidare och att klubben nu samlat ihop 22 poäng på lika många spelade matcher. Redan på torsdag kan den fina formen byggas vidare, när krislaget Malmö Redhawks kommer på besök till Medelpad.

Rögle?

Även där väntar ny batalj på torsdag när tabellelvan Brynäs gästar en nästan alltid utsåld Catena arena. 

– Vi behöver hålla oss till vår matchplan. Vi brukar spela bra på hemmais och vi får energi av vår publik. Så vi bör göra en bra prestation på torsdag, säger Tambellini.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Hör Truls Möregårdh efter VM-silvret