Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidigare målkungen kritisk ”Jag måste skärpa mig”

Johan OlofssonFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Massor av målchanser, men fortsatt ineffektivitet.

Då är målkungen för två säsonger sedan, med noll gjorda mål säsongen 2019/2020, Johan Olofsson starkt kritisk till kavalkaden av missade chanser.

– Jag måste skärpa mig. Det är ett ansvar att sätta dit chanserna, säger han.

Den vindsnabbe forwarden går in på sin tredje säsong i Malmö Redhawks. Han blev lagets målkung 2017/2018 med sina 13 mål. 

Förra säsongen blev det 11 mål.

Den här säsongen är målnollan fortfarande inte spräckt efter elva spelade matcher, trots att chanserna skapats.

Framför allt i de sista matcherna.

– Vi saknar självförtroende i det sista. Det behöver komma snabbt. Vi är för dåliga på att göra mål och det kostar alldeles för mycket, säger Olofsson.

Även tränaren Peter Andersson har noterat måltorkan, trots flera kvalificerade målchanser.

Kavalkaden av målchanser mot HV71 slutade med en inspelad poäng. Mot Frölunda blev det bara ett mål, och Johan Olofsson var en av spelarna som hade ett par skarpa lägen.

– Jag lovar, det här en professionella killar och de ligger sömnlösa när de inte får göra målen. De vill inget annat än att vara hjältar. 

Tror inte på tjat

Vad är rätt väg att gå?

– Jag tror inte man ska tjata. Det handlar om att peppa killarna. Om de vill titta på sina lägen på video har vi möjlighet till det. Det kommer lossna, om vi fortsätter skapa chanser, säger Andersson, som annars var ganska nöjd med vad han fick se den här lördagseftermiddagen i Scandinavium.

– Vi får en tuff start och det vill man inte uppleva i den här arenan, där Frölunda är så starka på att spela på en ledning, men vi repar oss bra. Vi tar över och skapar chanser. vi gör ju det mesta rätt, utom att få pucken i mål, säger Peter Andersson.

Malmö Redhawks fick sju stycken möjligheter att spela powerplay i matchen. Frölunda fick fyra, och gjorde två mål, mot Redhawks enda mål.

– De är ruggigt effektiva i powerplay. Tyvärr avgörs matchen på det, säger Johan Olofsson.

– i spel fem mot fem är vi bättre, säger Peter Andersson.

Trots att Johan Olofsson är en erkänt stark målskytt, så uteblir speltiden i Redhawks eget powerplay.

– Ska man spela i PP, så får man visa det genom att prestera. Det är en konkurrenssituation, och jag gör ju inga mål, så det är bara att jobba på, säger Olofsson.

Redhawkstränarens kritik mot bedömningen