Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tidernas publikfiasko – Malmö föll mot Örebro

Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö föll tungt mot Örebro i förlängning efter att han hämtat upp underläge. 

Detta inför en historiskt dålig publiksiffra under SHL-match i arenan.  

– Vi ska kunna hitta energi inifrån laget ändå men visst hade det varit kul med mer folk, säger Fredrik Händemark, som dock gjorde sitt första mål för säsongen. 

Förra säsongen hade Malmö Redhawks ett publiksnitt på 6 852.

Under måndagskvällen hade 4 564 personer letat sig till Malmö arena, vilket är den sämsta publiksiffran i SHL i arenan. Det tidigare bottenrekordet låg på 5274 åskådare från en match mot Karlskrona den gångna säsongen. 

Det var också bortalaget Örebro som tog ledningen med 1-0 genom Jere Sallinen i första perioden. Och ökade på till 2-0 i powerplay i den andra perioden. 

Malmö skulle dock komma tillbaka. I slutet av den andra perioden reducerade Fredrik Händemark och med fem minuter kvar av matchen kom också kvitteringen då Andy Miele skickade in 2-2. 

– Skönt att få första målet överstökat i alla fall, säger Händemark som var självkritisk. 

– Jag har inte spelat bra hittills. Det är allting. Jag har inte tagit sista skäret in i situationer utan varit lite avvaktande. Men det är kanske nyttigt också få visa vad man är gjord av och gå genom sådana perioder och få gräva sig igen. Det kan vara bra i längden. 

Andra raka förlusten för Malmö

Matchen gick till förlängning och där kunde nyförvärvet Tyson Spink styra in segermålet för Örebro.

Därmed har Malmö Redhawks två raka förluster.

– Vi krigade ändå. Det kuggade inte i riktig i dag för oss och Örebro stängde igen framför mål riktigt bra. Det var täta där, det var svårt att komma in.   

Vad säger du om er start hittills? 

– Det är en okej start ändå. Vi är inne i en process och tar steg varje dag. Det gäller att vara på varandra varje dag, vi vill vara ett aggressivt lag och det gäller att alla går när det är match. 

Är det topplagsbeteende att ta poäng även när spelet inte fungerar fullt ut? 

– Det låter bra när du säger det och det kanske det är. Vi har lång väg att gå men jag  känner att laget har nåt på gång. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!