Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tidernas publikfiasko – Malmö föll mot Örebro

Publicerad

Malmö föll tungt mot Örebro i förlängning efter att han hämtat upp underläge. 

Detta inför en historiskt dålig publiksiffra under SHL-match i arenan.  

– Vi ska kunna hitta energi inifrån laget ändå men visst hade det varit kul med mer folk, säger Fredrik Händemark, som dock gjorde sitt första mål för säsongen. 

Förra säsongen hade Malmö Redhawks ett publiksnitt på 6 852.

Under måndagskvällen hade 4 564 personer letat sig till Malmö arena, vilket är den sämsta publiksiffran i SHL i arenan. Det tidigare bottenrekordet låg på 5274 åskådare från en match mot Karlskrona den gångna säsongen. 

Det var också bortalaget Örebro som tog ledningen med 1-0 genom Jere Sallinen i första perioden. Och ökade på till 2-0 i powerplay i den andra perioden. 

Malmö skulle dock komma tillbaka. I slutet av den andra perioden reducerade Fredrik Händemark och med fem minuter kvar av matchen kom också kvitteringen då Andy Miele skickade in 2-2. 

– Skönt att få första målet överstökat i alla fall, säger Händemark som var självkritisk. 

– Jag har inte spelat bra hittills. Det är allting. Jag har inte tagit sista skäret in i situationer utan varit lite avvaktande. Men det är kanske nyttigt också få visa vad man är gjord av och gå genom sådana perioder och få gräva sig igen. Det kan vara bra i längden. 

Andra raka förlusten för Malmö

Matchen gick till förlängning och där kunde nyförvärvet Tyson Spink styra in segermålet för Örebro.

Därmed har Malmö Redhawks två raka förluster.

– Vi krigade ändå. Det kuggade inte i riktig i dag för oss och Örebro stängde igen framför mål riktigt bra. Det var täta där, det var svårt att komma in.   

Vad säger du om er start hittills? 

– Det är en okej start ändå. Vi är inne i en process och tar steg varje dag. Det gäller att vara på varandra varje dag, vi vill vara ett aggressivt lag och det gäller att alla går när det är match. 

Är det topplagsbeteende att ta poäng även när spelet inte fungerar fullt ut? 

– Det låter bra när du säger det och det kanske det är. Vi har lång väg att gå men jag  känner att laget har nåt på gång. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag