Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tambellini: ”Bara vunnit två - slaget går vidare”

Adam Tambellini firar sitt mål ihop med Eric Gelinas.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Adam Tambellini har blivit målskytt två gånger om mot Frölunda.
Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGREN/ / TT NYHETSBYRÅN

ÄNGELHOLM. Adam Tambellini har fått en flygande start på sitt första svenska slutspel.

26-åringen blev målskytt i samband med båda hemmamatcherna mot Frölunda. 

– Det kommer påverka hela matchserien, säger den kanadensiska forwardsstjärnan.

Adam Tambellini fick ett litet genombrott för den svenska hockeypubliken redan förra året när han gjorde stor succé med Modo, som där och då var ett allsvenskt topplag.

Hans 63 poäng på 37 matcher var tillräckligt för att väcka intresse från Rögles sportchef Chris Abbott, som skrev kontrakt fram till nästa år med den 26-årige forwarden.

Adam Tambellini mer eller mindre avgjorde söndagens slutspelsmatch mellan Rögle och Frölunda.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under helgen har Adam Tambellini fått prova på att spela slutspelshockey i SHL för första gången i sin karriär. Och visst har det gått bra, både för kollektivet och individuellt.

Tambellini blev målskytt både i lördags, när Rögle vann med 4-0, och under söndagen, när Rögle vann med 5-2.

– Det var viktigt för oss att vi kunde ta några vinster här hemma direkt, sa Tambellini, efter söndagens seger.

Viktigt också för dig själv att göra mål båda matcherna, kan jag tänka mig?

– Ja, det var fint att få vara med och bidra. Det känns som mitt spel är stabilt just nu. 

Har slutspelshockeyn varit som du tänkte på förhand?

– Ja, det tycker jag. Vi mötte Frölunda fyra gånger denna säsong och det blev oavgjort i matcher mellan oss. Det är ett starkt lag och vi visste vad vi skulle ställas inför.

– Men vi har bara vunnit två matcher och vi måste vinna två matcher till. Slaget går vidare, fortsatte Tambellini.

”De kommer pressa”

I samband med söndagens match spelade Adam Tambellini nästan 16 minuter. Han mer eller mindre avgjorde slutspelsmatchen med sitt mål i den tredje perioden, som betydde 4-1 till Rögle.

– Det var en fin passning från Daniel Zaar när jag kom från högerflanken. Jag såg att det fanns ett öppet utrymme i målet och sköt, berättade Tambellini.

Vad krävs för att fortsätta vinna uppe i Göteborg?

– Jag tror det kommer bli annorlunda att åka upp till deras arena. Vi får räkna med att de kommer pressa, men vi ska spela som vi har gjort fram till nu. Vi är ett storvuxet lag som tycker om att spela utifrån våra styrkor. Om vi gör det så kommer det gå bra. 

Rögle och Frölunda vann två matcher vardera mot varandra under grundserien. Men sedan slutspelet började är det alltså skåningarna som varit allra starkast.

Matchserien fortsätter på tisdag och onsdag.

– Jag vet inte om det finns en sak hos Frölunda som passar oss bra. Vi vet hur farliga de är och det tar fram det bästa ur oss. När vi spelat mot Frölunda har vi lyckats vara på toppen av vår kapacitet, sa Adam Tambellini.

”Den bästa tiden på året”

Årets grundserie började närmast magiskt för Adam Tambellini. Redan under sin debutmatch i SHL gjorde 26-åringen fyra poäng och därefter fortsatte han rida vidare på en fin poängvåg.

Åtminstone fram till en skada satte stopp för den fina poängutdelningen.

– Skadan var en ny erfarenhet för mig eftersom jag aldrig tidigare varit borta från spel någon längre tid. Men ligan som helhet har varit som jag trodde, det finns många skickliga spelare. Det har gått bra så här långt, sa Adam Tambellini, som stod för 28 poäng på 37 grundseriematcher i SHL.

Tidigare under sin karriär har Tambellini även tillhört WHL-klubben Calgary Hitmen samt spelat AHL-hockey för Hartford Wolf Pack och Belleville Senators.

Under slutspelet har Tambellini formerats i en kedja ihop med Anton Bengtsson och hemvändaren Ted Brithén. 

Hur känns din form just nu? 

– Jag känner mig stark. Detta är den bästa tiden på året och det är nu som jag ska prestera min bästa hockey, sa Adam Tambellini.

Nu väntar två bortamatcher, vad krävs för att du ska lyckas göra ännu fler mål?

– Det handlar bara om att jag ska fortsätta spela mitt spel. Min kedja har hittat fin kemi och vi skapar många chanser och vi spelar mycket i offensiv zon. 

– Vi ska inte tänka för mycket på vad vi gör. Vi ska bara spela så bra vi kan, så ska jag utnyttja mina kedjekamrater så bra det bara går. Båda två har också varit riktigt bra på att hitta mig med puckarna, avslutade Adam Tambellini.