Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö plockade tredje segern: ”Otroligt viktigt”

Backtalangen gör måldebut i SHL - se höjdpunkterna
Redhawks hemmavann mot Djurgården.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmötränaren Joakim Fagervall har inlett årets säsong med tre vinster av fyra möjliga.
Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGRE / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. Tre vinster av fyra möjliga.

Malmö Redhawks har fått en pangstart på SHL-säsongen.

Allra gladast är kanske backtalangen Anton Olsson – som gjorde sitt första SHL-mål.

– Jag tycker vi skapar ett bra anfallsspel och vi har många långa anfall, säger Mif-tränaren Joakim Fagervall, efter 3-2-vinsten mot Djurgården. 

Avblåsningarna var få och tempot var högt.

Men trots en förhållandevis chansrik matchinledning blev det ingen fullträff under matchens första 20 minuter i Malmö arena.

Framför allt var det hemmalaget Redhawks som stod för de riktiga farligheterna – men Mantas Armalis stod emot och höll nollan.

– Jag tycker vi skapar ett bra anfallsspel och vi har många långa anfall. Jag tycker det ser bra ut långa stunder, säger Mif-tränaren Joakim Fagervall.

Skåningarna fortsatte trycka ner Djurgården under mittperioden och efter lite drygt fyra minuter kom utdelningen när Jaedon Descheneau tryckte in sitt första mål för Redhawks. 

”Vi har inget självförtroende”

Hemmalaget fortsatte vara skarpa offensivt och med tre minuter kvar på mittperioden utökade Ponthus Westerholm till 2-0. Malmöforwarden blev till en början helt frispelad men sköt sitt första avslut en bra bit över mål. 

Westerholm själv snappade upp returen, rundade kassen och satte matchens andra mål via Marcus Högströms skridsko. 

– Vi börjar matchen bra. Men vi har inte så mycket ”punch” i den andra perioden, säger DIF-tränaren Barry Smith.

Tidigt i den tredje akten såg stockholmarna besegrade ut. Då stod backtalangen Anton Olsson för sitt första SHL-mål i Redhawksdressen när han utökade till 3-0.

Anton Olsson firar sitt 3-0-mål mot Djurgården.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Men visst skulle Djurgården skapa spänning i Skåne. 

Sju minuter hade passerat av den sista perioden när Sebastian Strandberg satte stockholmarnas första fullträff för torsdagen.

Därefter fortsatte Djurgården försöka vaska fram ytterligare reduceringar – utdelningen kom när bortamålet var tomt och en och en halv minut återstod på matchen.

Fagervall: ”Otroligt spännande på slutet”

Linus Videll tryckte in pucken bakom Daniel Marmenlind och en intensiv kvitteringsjakt tog vid. 

Som inte bar frukt.

Malmö Redhawks stod emot och vann till sist med uddamålet, 3-2.

– Djurgården är bra och kommer igenom några gånger och skapar några riktigt farliga målchanser på oss, säger Joakim Fagervall.

– Det är otroligt spännande på slutet och jag är glad att vi lyckas hålla undan och vinna matchen. Så till stora delar en bra match, offensivt har vi bra tålamod med puck.

Segern innebär att Redhawks vunnit tre av fyra matcher under årets SHL-säsong. Det betyder att skåningarna toppar hela SHL-tabellen, en pinne före tvåan Färjestad.

– Det är otroligt viktigt, säger Fagervall om den poängstarka säsongsinledningen.

– Jag tycker inte vi har spelat speciellt bra i alla matcher trots att vi har vunnit dem. Men vi har vunnit och det är det som det går ut på. Vi kan spela jättebra och förlora och då är det jobbigt. Så självklart är det en bra start. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER