Talangen lånas ut av SHL-klubben

Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Isac Brännström har spelat tre matcher och gjort ett mål för HV 71 under säsongsinledningen.

Nu lånas talangen ut till Tingsryd.

– Det ska bli intressant och roligt. Det känns som rätt steg att ta och klubben visade verkligen att de ville ha hit mig, så det är skönt att ha det förtroendet redan från början, säger Brännström till Smålandsposten.

Trits en relativt lyckad säsongsinledning väljer HV 71 att låna ut Isac Brännström som gjorde SHL-debut redan förra säsongen.

19-åringen ska i stället spela allsvensk hockey för Tingsryd.

– Det är en spelare som har spelat fullt ut med HV i inledningen av säsongen. Nu har HV fått tillbaka spelare från skador samtidigt som någon import har tillkommit. Isac vill fortsätta att spela seniorhockey och kommer tillföra mycket hos oss. Vi ökar konkurrensen, samtidigt som vi visar att det här inte är en social verksamhet, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist till Smålandsposten.

Kan debutera på fredag

Isac Brännström har gått den långa vägen i HV 71 och spelat för klubbens J16-, J18 och J20-lag. Nu hoppas forwarden kunna bidra med en hel del poäng för Tingsryds seniorlag. Han är tillgänglig för spel redan i fredagens hemmamatch mot Västervik.

Hur länge Brännström stannar i Tingsryd är däremot oklart.

– Han är här på obestämd tid och stannar så länge det inte händer något oförutsett i HV. Vi är inte intresserade att låna in en spelare, om det inte är ett akut skadeläge, för att skuffa ut någon annan, utan spelaren måste tillföra laget någonting, säger Magnus Sundquist till Smålandsposten.