Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forwarden kan gjort sin sista match: ”Vi får se”

Filip Karlsson i samband med matchen mot Luleå, där han blev målskytt.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Filip Karlsson har tillhört Rögle sedan börjar på januari.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Nio matcher och fem segrar.

Har Filip Karlsson nu gjort sitt i Rögle? Enligt SportExpressens uppgifter kommer 24-åringen flytta till HockeyAllsvenskan och Västerås

– Vi får se vad som händer, säger forwarden själv.

En gång i tiden påbörjade Filip Karlsson sin hockeykarriär hemma i Ängelholm och Rögle. Men säsongen 2018/19 var det dags för ett nytt kapitel i skåningens liv och han flyttade till Östergötland för att bli en del av Linköpings HC.

När speltiden blev begränsad flyttade Filip Karlsson vidare till IK Oskarshamn – som därefter lånade ut honom till moderklubben Rögle så sent som den 4 januari.

Lånet var två veckor långt och förlängdes därefter med en vecka. Efter lördagens 2-1-vinst mot Luleå är utlåningen numera över, och uppgifter till SportExpressen placerar Filip Karlsson i HockeyAllsvenskan och Västerås.

Men för egen del säger Filip att ingenting är klart: 

– Jag vet inte riktigt än. Lånetiden tar egentligen slut på söndag så vi får se därefter, helt enkelt. 

Hur har det varit att vara tillbaka då? 

– Nej, men det har varit jättekul så klart. Rögle är min hemmaklubb och det har varit extra kul att få vara här och hjälpa till eftersom vi varit ett topplag, säger Filip Karlsson.

Lyckats vinna – trots skadorna 

Sedan återkomsten till Ängelholm har det blivit nio SHL-bataljer för Filip Karlsson. I samband med segern mot Luleå blev han målskytt för första gången när han styrde in Eric Gelinas dragskott i mål

– Jag tycker de sista tre - fyra matcherna har känts betydligt bättre än de första sedan jag kom hit. Jag har blivit lite mer bekvämare, säger Filip Karlsson, och fortsätter: 

– Det har känts bra och det är kul att vi har lyckats vinna lite. Det har ju ändå varit en hel del unga grabbar uppe i A-laget. 

Du har nästan varit en av de äldre i laget? 

– Ja, det vet jag inte riktigt. Men det har varit kul att se de som kommit upp, de har gjort det skitbra och vi har knappt märkt på resultaten att det varit många spelare borta.

Filip Karlsson återvände till Rögle i samband med ett offensivt bortfall i spelartruppen. Nils Höglander flyttade till Vancouver för att försöka slå igenom i NHL och Leon Bristedt ställdes utanför spel efter att han drabbats av covid-19. 

Därefter har även Olli Palola skadats, liksom Adam Tambellini och Adam Edström.

”Finns fördelar med allt”

Men Rögle har ändå lyckats vinna och leder SHL med fyra poäng ner till tvåan Växjö Lakers. 

– Det har hänt mycket sedan jag varit här sist. Det är en annan kultur kring klubben och målsättningarna är högre. Det är häftigt att se, jag har fått följa det på håll tidigare, konstaterar Filip Karlsson. 

Vad känner du hade varit bäst för dig: stanna i Rögle, tillbaka till Oskarshamn, eller en övergång till Västerås som det ryktas om? 

– Nej, jag vet inte. Det finns fördelar med alla alternativ egentligen. Jag vet inte.